Košíčky Izidor chutnají úžasně. Všechny ingredience tohoto cukroví se příjemně spojují do lahodné harmonie
Někdo má raději sušší kousky cukroví, jiný krémovější. A co říkáte na košíčky? Košíčky Izidor jsou dobrotou sice složitější na přípravu, ale jejich chuť je bohatá a příjemná. Ořechová náplň se krásně spojuje s marmeládou a čokoládovou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit košíčky Izidor
Jakmíle budeme mít upečené korpusy, samotné zdobení už je příjemná zábava.
- Na těsto potřebujeme 210 g hladké mouky, 70 g mletého cukru, 20 g kakaa, 140 g tuku, 40 g mletých ořechů, skořici, citronovou kůru a vanilku.
- Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a necháme odležet v chladničce.
- Plníme formičky a to tak, že v prostředku těsta vytvoříme prohlubeň, aby bylo kam dávat náplň. Poté košíčky upečeme v troubě. Po vytažení z trouby je co nejdříve vyklepneme z formiček.
- Do košíčku dáme vždy nejprve trochu marmelády, pak přidáme malý kopeček ořechové náplně - smícháme na ni 300 g strouhaných ořechů, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr a trošku rumu.
- Poté nastříkáme cukrářským sáčkem máslový čokoládový krém a košíčky necháme v chladu ztuhnout.
- Nakonec je máčíme v rozpuštěné čokoládě a ihned ozdobíme, dříve než čokoláda začne tuhnout. K ozdobení lze použít např. půlku vlašského ořechu, půlku mandle, lentilku nebo koupené barevné zdobení.
Postup pečení a plnění košíčků předvede názorné video.
Více možností podle naší fantazie
K náplni z uvedeného receptu můžeme použít i jiný korpus. Stejně tak je těsto výborné nejen na tyto košíčky, ale i k plnění dalších formiček rozdílných tvarů (např. ořechy). Navíc můžeme střídat ještě jiné náplně a zdobení.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
O plechové formičky na cukroví musíme pečovat, aby nám sloužily dlouho a bez problémů. Poradíme, jak se o ně starat
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře