Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víkend bez voňavého kynutého koláče si asi jen těžko dokážete představit. Připravený z litého těsta je dokonale nadýchaný a společně s ovocem a křupavou drobenkou tvoří opravdový chuťový požitek.

Kynuté koláče jednoduše patří k osvědčeným a poctivým receptům. Voní máslem, rumem a jsou šťavnaté po ovoci, které můžeme dát čerstvé, kompotované i mražené. Příprava těsta vyžaduje péči a čas, nicméně při správném postupu je úspěch zaručen. Lité těsto má řidší konzistenci a snadno se s ním pracuje.

Jakou mouku do kynutého litého těsta

Lité kynuté těsto zaděláme ručně nebo můžeme využít domácí pekárnu. Vykynuté těsto nalijeme do připraveného plechu. V troubě krásně naskočí a bude vláčné. Dodržujeme správný postup při jeho přípravě, kdy jedním z hlavních bodů je použití vhodné mouky k pečení

  1. Ideální mouka na lité kynuté těsto je polohrubá, která se postará o jeho pórovitost.
  2. Můžeme použít také hladkou mouku smíchanou spolu s polohrubou moukou napůl
  3. Mouku doporučujeme prosít přes síto, těsto bude nádherně nadýchané a vláčné. 
Upečte si nadýchaný kynutý litý koláč podle našeho videonávodu. Suroviny odvážíte pomocí hrníčku a příprava tohoto koláče je velmi snadná. Použít můžete jakékoliv oblíbené ovoce, které máte po ruce.
Jakou mouku používáte do litých kynutých koláčů vy? Budeme rádi, když se o vaše tipy podělíte v komentářích.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky