Kterou mouku použít na kynuté lité těsto? Vyzkoušejte náš tip a buchta se vždy povede
Víkend bez voňavého kynutého koláče si asi jen těžko dokážete představit. Připravený z litého těsta je dokonale nadýchaný a společně s ovocem a křupavou drobenkou tvoří opravdový chuťový požitek.
Kynuté koláče jednoduše patří k osvědčeným a poctivým receptům. Voní máslem, rumem a jsou šťavnaté po ovoci, které můžeme dát čerstvé, kompotované i mražené. Příprava těsta vyžaduje péči a čas, nicméně při správném postupu je úspěch zaručen. Lité těsto má řidší konzistenci a snadno se s ním pracuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku do kynutého litého těsta
Lité kynuté těsto zaděláme ručně nebo můžeme využít domácí pekárnu. Vykynuté těsto nalijeme do připraveného plechu. V troubě krásně naskočí a bude vláčné. Dodržujeme správný postup při jeho přípravě, kdy jedním z hlavních bodů je použití vhodné mouky k pečení:
- Ideální mouka na lité kynuté těsto je polohrubá, která se postará o jeho pórovitost.
- Můžeme použít také hladkou mouku smíchanou spolu s polohrubou moukou napůl.
- Mouku doporučujeme prosít přes síto, těsto bude nádherně nadýchané a vláčné.
Komentáře