Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kterou mouku použít na vysypávání forem? Poradíme ty nejvíce používané
Zdroj: Toprecepty

Mouka je jednou ze základních surovin, po které saháme prakticky dennodenně při jakémkoliv vaření. Neobejdeme se bez ní především u pečení, a to jak u přípravy těsta, tak u vysypávání forem. A kterou moukou vysypávat formy?

Při pečení moučníků velmi často používáme různé druhy forem - mnohdy bývají ozdobně tvarované, díky čemuž získáme vzhledově nádherné moučníky. Avšak hlavním krokem je formu důkladně vymazat tukem a vysypat moukou.

Kterou moukou vysypávat formu

Formu na moučníky vymazáváme především proto, aby šly snadno po upečení vyklopit. Vyhneme se tak nechtěnému přilepení ke stěnám formy. Po vymazání tukem nejčastěji vysypáváme formu touto moukou:

V receptech na moučníky se můžeme v postupu setkat s tím, že bychom měli mouku prosít. Víte, proč se mouka prosívá? Díky nakypření mouky bude výsledný moučník více nadýchaný. Upečte si s námi lahodné kynuté buchty podle videoreceptu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli