Kterou mouku použít na vysypávání forem? Poradíme ty nejvíce používané
Mouka je jednou ze základních surovin, po které saháme prakticky dennodenně při jakémkoliv vaření. Neobejdeme se bez ní především u pečení, a to jak u přípravy těsta, tak u vysypávání forem. A kterou moukou vysypávat formy?
Při pečení moučníků velmi často používáme různé druhy forem - mnohdy bývají ozdobně tvarované, díky čemuž získáme vzhledově nádherné moučníky. Avšak hlavním krokem je formu důkladně vymazat tukem a vysypat moukou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kterou moukou vysypávat formu
Formu na moučníky vymazáváme především proto, aby šly snadno po upečení vyklopit. Vyhneme se tak nechtěnému přilepení ke stěnám formy. Po vymazání tukem nejčastěji vysypáváme formu touto moukou:
- Hrubá mouka: Nejenom, že je nenahraditelná k vysypávání forem, hrubou mouku používáme také k přípravě drobenky, knedlíků či bábovky.
- Polohrubá mouka: Chybí-li vám hrubá mouka v kuchyni, sáhnout můžete i po tomto typu mouky.
V receptech na moučníky se můžeme v postupu setkat s tím, že bychom měli mouku prosít. Víte, proč se mouka prosívá? Díky nakypření mouky bude výsledný moučník více nadýchaný. Upečte si s námi lahodné kynuté buchty podle videoreceptu:
Komentáře