Kterou mouku použít na zahuštění omáčky? Poradíme, po kterém typu mouky sáhnout
Poctivá tradiční kuchyně se skládá především z typických zahuštěných omáček, které se bez základní jíšky neobejdou. Správně zahuštěná a dochucená omáčka dokáže pokrm pozvednout do výšin.
Tradiční omáčky typu svíčková, rajská (a další) jsou v naší zemi velmi populární. V těchto pokrmech je základem poctivá jíška z tuku a mouky. A proto by se měla každá hospodyňka naučit jíšku připravit. Poradíme, z jakých surovin se skládá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kterou moukou zahustit omáčky
Dobou přípravy si určujete, jestli budete mít jíšku světlou nebo tmavou. Hledáte-li rychlejší způsob zahuštění, použijete záklechtku, která je připravená z mouky a vody.
- K zahuštění pokrmů se nejčastěji používá pšeničná hladká mouka, abychom dosáhli jemné chuti a zároveň hladké konzistence.
- Sáhnout můžete také po bezlepkové nebo celozrnné variantě, avšak u tohoto typu mouky musíte počítat s lehce hrubší texturou.
Komentáře