7 vláčných a nadýchaných mrkvových moučníků. Upečte si skvělé mrkvové řezy, perník nebo koláčky
Není žádným překvapením, že zeleninu lze použít do lahodných moučníků, ale přesto na to někdy zapomínáme. Vyberte si některý z našich nejoblíbenějších receptů s mrkví a pusťte se do něj - určitě si pochutnáte.
Mrkev se přidává do těsta moučníků najemno nastrouhaná. Zajišťuje vláčnost, nadýchanost a dává moučníkům lehce oranžovou barvu. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek. Ceníme si vlákniny, karotenů a antioxidantů.
- Řez linecký s mrkví a tvarohem
- Vynikající mrkvové řezy
- Mrkvové minikoláčky s povidly
- Mrkváče
- Afrika řezy
- Mrkvový koláč s ořechy a skořicí - šťavnatý
- Mrkvový perník s povidly
1. místo
Tento linecký řez je provoněný citronovou kůrou a ozvláštněný najemno nastrouhanou mrkví v těstě. Řezy plněné tvarohovou náplní jsou tak díky mrkvi krásně vybarvené a vláčné.
2. místo
Další mrkvové řezy jsou připravené s pořádnou dávkou mrkve a s celozrnnou moukou. Příjemně z nich voní kokos. Po upečení jim už k dokonalosti chybí jen dozdobit krémem z uvařeného vanilkového pudinku a zakysané smetany.
3. místo
Na tyto malinké mrkvové koláčky připravíme nelepivé těsto s nastrouhanou mrkví a kypřícím práškem do perníku. Koláčky zdobíme náplní podle chuti, v tomto případě je použitá povidlová náplň s vanilkou a skořicí.
4. místo
Oblíbené mrkvové taštičky jsou plněné povidlím nebo oblíbenou marmeládou. Jednoduché těsto dobře propracujeme a necháme odpočinout, poté plníme náplní a pečeme do zlatohnědé barvy. Ještě teplé mrkváče nakonec posypeme cukrem.
5. místo
Šťavnaté a vláčné řezy, při jejichž přípravě nejprve upečeme těsto s banánem, mrkví a strouhanými ořechy, po vychladnutí potřeme vanilkovo-tvarohovým krémem a posypeme nastrouhanými ořechy.
6. místo
Jednoduchý mrkvový koláč s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy je jemný, vláčný, rychle připravený a hlavně skvěle chutná.
7. místo
Pro milovníky perníků je lákavý tento klasický litý perník, který má navíc v těstě zapracovanou strouhanou mrkev. A pro ještě lepší chuťový zážitek ho po upečení potřeme povidly, případně dozdobíme čokoládou či šlehačkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Komentáře