Kvíz na téma chuťovky a jednohubky: Pohoštění se hodí k televizi i na oslavy
Malé kousky občerstvení, které u nás známe pod názvem jednohubky či chlebíčky, se podávají na oslavách a rautech snad na celém světě. Jejich úkolem je povzbudit chuťové pohárky a naladit hosty k jídlu i k pití.
Chuťovky, jednohubky, chlebíčky a jiná malá občerstvení se dají shrnout do společného názvu - finger food. Jde o velice oblíbenou formu pohoštění, kdy se maličká sousta mohou jíst rukama a přitom se vůbec nikdo nemusí zašpinit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jednohubky a chuťovky
Rozmanité druhy jednohubek plné chutí připravíme stylem "co dům dá":
- Připravíme si základ, na který budeme skládat různé ingredience, což bývají nejčastěji kolečka rohlíků a baget, malé slané krekry, kostičky sýra nebo plátky zeleniny. Na ně naaranžujeme ostatní suroviny podle chuti - pokud bychom měli pocit, že bude náplň padat, propíchneme jednohubky napichovátkem.
- Degustační lžičky, misky, tácky a talířky můžeme koupit v každém papírnictví. Jsou vyrobené z plastu, papíru či bambusu a mnohdy je k nim dodávána i lžička a víčko. Pro domácí občerstvení stačí sáhnout po vlastním nádobí, ale na svatbu nebo raut volíme i designové kousky servírovacího nádobí.
Jednohubky a chuťovky se v různých zemích liší názvem, složením a dostupnými surovinami. Mnoho z nich se podává i u nás a jejich jména jsou všem známá. Troufnete si na vyplnění našeho kvízu, který prověří vaše znalosti?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
20 variací na malé slané chuťovky: Chlebíčky a jednohubky jsou ozdobou svátečního stolu
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Grilování nemusí být jen o pečeném mase. Naučíme vás vynikající chuťovky ze zahraničních kuchyní
Komentáře