Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malé kousky občerstvení, které u nás známe pod názvem jednohubky či chlebíčky, se podávají na oslavách a rautech snad na celém světě. Jejich úkolem je povzbudit chuťové pohárky a naladit hosty k jídlu i k pití.

Chuťovky, jednohubky, chlebíčky a jiná malá občerstvení se dají shrnout do společného názvu - finger food. Jde o velice oblíbenou formu pohoštění, kdy se maličká sousta mohou jíst rukama a přitom se vůbec nikdo nemusí zašpinit.

Jak připravit jednohubky a chuťovky

Rozmanité druhy jednohubek plné chutí připravíme stylem "co dům dá":

  • Připravíme si základ, na který budeme skládat různé ingredience, což bývají nejčastěji kolečka rohlíků a baget, malé slané krekry, kostičky sýra nebo plátky zeleniny. Na ně naaranžujeme ostatní suroviny podle chuti - pokud bychom měli pocit, že bude náplň padat, propíchneme jednohubky napichovátkem.
  • Degustační lžičky, misky, tácky a talířky můžeme koupit v každém papírnictví. Jsou vyrobené z plastu, papíru či bambusu a mnohdy je k nim dodávána i lžička a víčko. Pro domácí občerstvení stačí sáhnout po vlastním nádobí, ale na svatbu nebo raut volíme i designové kousky servírovacího nádobí.

Jednohubky a chuťovky se v různých zemích liší názvem, složením a dostupnými surovinami. Mnoho z nich se podává i u nás a jejich jména jsou všem známá. Troufnete si na vyplnění našeho kvízu, který prověří vaše znalosti?

 

Komentáře

Další tipy a triky