Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte si s námi lahodný francouzský dezert Crème brûlée, s dokonale křupavou karamelovou krustou na povrchu, kterou zvládnete připravit i bez flambovací pistole. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak na to.

Crème brûlée je lahodný francouzský dezert, který se připravuje z custardu a křupavé karamelové krusty na povrchu. Custard je hustý krém, který svojí konzistencí připomíná pudink a připravuje se ze žloutků, smetanycukru a vanilkového lusku. Bez dokonale opálené karamelové krusty by to nebylo pravé Crème brûlée. Ve videonávodu vám ukážeme, jak tuto krustu připravit doma i bez flambovací pistole a výsledek bude skvěle lahodit oku.

Jednoduchý postup přípravy

Na dokončení dokonalého dezertu budete potřebovat připravené Crème brûlée v malých mističkách, cukr a troubu.

  1. Na každou připravenou mističku Crème brûlée dejte lžíci cukru.
  2. V troubě si připravte program gril a předehřejte ji na 180 °C.
  3. Takto připravené misky dejte na plech a vložte do trouby na horní mřížku.
  4. Zapékejte přibližně 4 minuty.
  5. Výsledkem bude krásná křupavá karamelová krusta.

Vyzkoušejte i další recepty na dokonalé Crème brûlée.

Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vaše první Crème brûlée a který recept je váš oblíbený.

 

Komentáře

To je fajn nápad. Nemám flambovací pistoli a přitom mám ráda crème brûlée! Bez křupnutí to není ono.:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky