Crème brûlée zvládnete i bez flambovací pistole. Videonávod vám poradí s postupem
Připravte si s námi lahodný francouzský dezert Crème brûlée, s dokonale křupavou karamelovou krustou na povrchu, kterou zvládnete připravit i bez flambovací pistole. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak na to.
Crème brûlée je lahodný francouzský dezert, který se připravuje z custardu a křupavé karamelové krusty na povrchu. Custard je hustý krém, který svojí konzistencí připomíná pudink a připravuje se ze žloutků, smetany, cukru a vanilkového lusku. Bez dokonale opálené karamelové krusty by to nebylo pravé Crème brûlée. Ve videonávodu vám ukážeme, jak tuto krustu připravit doma i bez flambovací pistole a výsledek bude skvěle lahodit oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchý postup přípravy
Na dokončení dokonalého dezertu budete potřebovat připravené Crème brûlée v malých mističkách, cukr a troubu.
- Na každou připravenou mističku Crème brûlée dejte lžíci cukru.
- V troubě si připravte program gril a předehřejte ji na 180 °C.
- Takto připravené misky dejte na plech a vložte do trouby na horní mřížku.
- Zapékejte přibližně 4 minuty.
- Výsledkem bude krásná křupavá karamelová krusta.
Vyzkoušejte i další recepty na dokonalé Crème brûlée.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kdo vymyslel crème brûlée? Možná španělské jeptišky, které zkazily dort pro biskupa
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Crème brûlée: Tak trochu jiný pudink voní vanilkou a díky karamelové krustě nahoře chutná božsky
Komentáře
5. 5. 2024 17:56