Jak udělat chutné lečo pro celou rodinu? Podle videa to snadno zvládnou i začátečníci
Sezóna zeleniny je v plném proudu a lečo je oblíbené jídlo, do kterého zpracujeme část úrody. Lečo je plné vitamínů, pestrých barev i lahodných chutí. Lze ho připravit k obědu i k večeři, s bramborami či s chlebem.
Lečo je jednoduché a rychlé jídlo, které si navíc snadno přizpůsobíme k obrazu svému. Můžeme přidat i ostřejší papriky, koření nebo oblíbené bylinky a tak bude jídlo vždy trochu jiné. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, zkuste ho připravit podle nás.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lečo
Základ tvoří rajčata, papriky, cibule, vejce a uzenina. Přípravu leča zvládne snadno i začínající kuchtík.
- Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikou a cibulí pokrájíme, česnek oloupeme a utřeme.
- Ve vyšším hrnci rozpustíme sádlo nebo olej a zpěníme cibuli. Následně přidáme utřený česnek a vmícháme sladkou papriku.
- Přidáme pokrájené papriky a dusíme 10–20 minut do změknutí.
- Následně dodáme rajčata a pokrájenou uzeninu, zamícháme a dusíme dalších 20 minut.
- Jakmile je vše měkké, přidáme vejce. Ta se rychle srazí a to je ten správný okamžik na vmíchání rajského protlaku. Díky němu nebude lečo vodové a řídké.
Lečo nejlépe chutná s čerstvým chlebem, ale skvělé je také s vařenými bramborami. Přebytky můžeme zavařit nebo zamrazit.
Komentáře