Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna zeleniny je v plném proudu a lečo je oblíbené jídlo, do kterého zpracujeme část úrody. Lečo je plné vitamínů, pestrých barev i lahodných chutí. Lze ho připravit k obědu i k večeři, s bramborami či s chlebem.

Lečo je jednoduché a rychlé jídlo, které si navíc snadno přizpůsobíme k obrazu svému. Můžeme přidat i ostřejší papriky, koření nebo oblíbené bylinky a tak bude jídlo vždy trochu jiné. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, zkuste ho připravit podle nás.

Jak připravit lečo

Základ tvoří rajčata, papriky, cibule, vejce a uzenina. Přípravu leča zvládne snadno i začínající kuchtík.

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a společně s paprikou a cibulí pokrájíme, česnek oloupeme a utřeme. 
  2. Ve vyšším hrnci rozpustíme sádlo nebo olej a zpěníme cibuli. Následně přidáme utřený česnek a vmícháme sladkou papriku.
  3. Přidáme pokrájené papriky a dusíme 10–20 minut do změknutí.
  4. Následně dodáme rajčata a pokrájenou uzeninu, zamícháme a dusíme dalších 20 minut.
  5. Jakmile je vše měkké, přidáme vejce. Ta se rychle srazí a to je ten správný okamžik na vmíchání rajského protlaku. Díky němu nebude lečo vodové a řídké.

Lečo nejlépe chutná s čerstvým chlebem, ale skvělé je také s vařenými bramborami. Přebytky můžeme zavařit nebo zamrazit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky