Likérové skleničky pro ty, co milují koňakové špičky: Jednoduše podle videonávodu
Koňakové nebo také likérové špičky jsou jeden z nejoblíbenějších zákusků, které si můžete v cukrárně dát. Jejich výroba je poměrně náročná, a tak jistě oceníte snadnější variantu – likérové skleničky.
O vaječném likéru se říká, že je to pití „pro ženský“. Jako součást likérové špičky ale chutná i mužům, a tak můžete tento zákusek – zjednodušenou verzi likérových špiček – připravit pro kteroukoli příležitost.
Jak připravit likérové skleničky
Budete potřebovat suroviny na čokoládovou pěnu, likérový krém a na čokoládový krém.
- Do hrnce vlijte smetanu, mléko, Salko a žloutky, dobře promíchejte a ohřejte. Poté do směsi přidejte rum.
- Jakmile směs vychladne, zahustěte ji sušeným mlékem. Nyní máte připravený likérový krém.
- Plátky želatiny vložte do studené vody do samostatné misky.
- Do jiné misky nalámejte hořkou čokoládu, zalijte ji horkou smetanou, přidejte změklé plátky želatiny a míchejte dohladka. Přilejte studenou smetanu, promíchejte a dejte do lednice přes noc.
- Druhý den vyšlehejte jako šlehačku do hladkého krému. Tím máte hotovou čokoládovou pěnu.
- Čokoládový krém připravíte tak, že smícháte smetanu, žloutky a cukr a směs zahřejete. Poté přidejte hořkou čokoládu, promíchejte a nechte zchladnout.
- Poté přidejte změklé máslo a rozmixujte.
- Posledním krokem je plnění skleniček: vrstvěte čokoládovou pěnu, likérový krém s kousky piškotů a čokoládový krém a toto pořadí znovu zopakujte.
Skleničky můžete dozdobit čokoládovými hoblinami.
Komentáře