Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňakové nebo také likérové špičky jsou jeden z nejoblíbenějších zákusků, které si můžete v cukrárně dát. Jejich výroba je poměrně náročná, a tak jistě oceníte snadnější variantu – likérové skleničky.

O vaječném likéru se říká, že je to pití „pro ženský“. Jako součást likérové špičky ale chutná i mužům, a tak můžete tento zákusek – zjednodušenou verzi likérových špiček – připravit pro kteroukoli příležitost.

Jak připravit likérové skleničky

Budete potřebovat suroviny na čokoládovou pěnu, likérový krém a na čokoládový krém.

  1. Do hrnce vlijte smetanu, mléko, Salko a žloutky, dobře promíchejte a ohřejte. Poté do směsi přidejte rum.
  2. Jakmile směs vychladne, zahustěte ji sušeným mlékem. Nyní máte připravený likérový krém.
  3. Plátky želatiny vložte do studené vody do samostatné misky.
  4. Do jiné misky nalámejte hořkou čokoládu, zalijte ji horkou smetanou, přidejte změklé plátky želatiny a míchejte dohladka. Přilejte studenou smetanu, promíchejte a dejte do lednice přes noc.
  5. Druhý den vyšlehejte jako šlehačku do hladkého krému. Tím máte hotovou čokoládovou pěnu.
  6. Čokoládový krém připravíte tak, že smícháte smetanu, žloutky a cukr a směs zahřejete. Poté přidejte hořkou čokoládu, promíchejte a nechte zchladnout.
  7. Poté přidejte změklé máslo a rozmixujte.
  8. Posledním krokem je plnění skleniček: vrstvěte čokoládovou pěnu, likérový krém s kousky piškotů a čokoládový krém a toto pořadí znovu zopakujte.

Skleničky můžete dozdobit čokoládovými hoblinami.

Komentáře

Další tipy a triky