Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jasně zelený korpus v dortu může být výsledkem obarvení potravinářskou barvou nebo přidání rozmixovaného špenátu. V obou případech vytvoříme dort, který nám spolu s marcipánovými květinami připomíná jaro.

Mechový dort vděčí za svou barvu špenátu. Tato informace mnoho lidí od jeho přípravy odradí. Faktem je, že špenát dodá dortu svěžest a vláčnost a přitom v něm není cítit. V kombinaci se šlehačkou, mascarpone a ovocem je nepřekonatelný.

Jak připravit mechový korpus

Z těsta upečeme dort, cupcaky nebo řezy:

  • Použijeme 160 g Baby špenátu (čerstvého nebo rozmraženého), který má krásně zelenou barvu. Špenát umixujeme spolu s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje pomocí tyčového mixéru  do jemné kaše.
  • Vyšleháme pěnu ze 4 žloutků a 4 lžic cukru. Do pěny metlou zamícháme špenátové pyré a 4 lžíce polohrubé mouky. Nakonec stěrkou přimícháme sníh ze 4 bílků  a těsto dáme péct do vymazané a moukou vysypané formy.

Co dělat s korpusem po upečení

Korpus je upečený, je čas moučník hezky dozdobit:
  • V případě, že jsme připravili dort nebo řezy na plech, musíme opatrně odřezat hnědé okraje korpusu. Povrch dortu seřízneme - tím ho srovnáme.
  • Pokud se chystáme upéct cupcaky, upečeme trochu těsta v libovolné formičce, abychom měli směs na posypání. Nebo musíme dva kousky obětovat.
  • Oddělené kousky upečeného těsta zbavíme hnědých okrajů a nadrobíme je do misky - obalíme v nich moučník nebo ho posypeme na povrchu.

Dokončení mechového dortu nebo zákusků

Dort rozřízneme na stejné pláty, natřeme marmeládou a krémem ze šlehačky a mascarpone nebo z kysané smetany. Na kousky pokrájené ovoce v krému dort ještě více oživí  a dochutí. Jasně zelená barva si přímo říká o marcipánové dekorace v podobě květin nebo velikonočních vajíček.

Pořád ještě si nevěříte? Zkusíme vám poradit v našem videoreceptu a sami uvidíte, že na přípravě mechového špenátového dortu nic složitého není.

Sladké drobečky

Někteří lidé nevěří, že dort nechutná jako špenát. Děti mají ke špenátu averzi, proto by byla chyba je nutit dort ochutnat. Obarvěte těsto potravinářskou barvou, dort bude stejně zelený jako ten špenátový a stejně krásný.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky