Jak připravit jemný cuketový moučník. Zdravá a chutná variace na letní buchty a koláče nás potěší
Cuketa je kultivar tykve obecné, který vznikl šlechtěním v Itálii. I nezkušení zahradníci mají obvykle velkou úrodu. A protože má všestranné využití, můžeme si ji dopřávat v různé podobě a ve větším množství - klidně i nasladko.
Většinou cukety připravujeme naslano - vaříme je, dusíme, smažíme či grilujeme. Avšak můžeme z nich upéct i jemnou buchtu či koláč. Použitím cukety do moučníku získáme zákusek, ve kterém je schována i velká porce zeleniny - díky tomu upečená dobrota obsahuje vitamíny, vlákninu a řadu minerálních látek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Moučníky z cukety
K přípravě moučníků využijeme i přerostlé plody cukety, které pečlivě očistíme (případně jim odstraníme slupky), zbavíme je semen a nastrouháme. Použitím cukety dosáhneme jemné a nadýchané podoby těsta.
Cuketové koláče
Do cuketových koláčů se budou hodit různé druhy sezónního ovoce. K chuťově neutrální cuketě je lze lehce kombinovat - ať už se jedná o jahody, třešně, rybíz či meruňky, výsledek bude pokaždé luxusní. Koláč dochutíme drobenkou a výborný zákusek máme za chvilku hotový.
Komentáře