3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovka patří mezi absolutní klasiku mezi českými moučníky. Nechte si domov provonět sladkou bábovkou, která vás přenese zpátky do dětství. Bábovkové těsto je na přípravu jednoduché a zvládnou jej i začátečníci.
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce můžete vyzkoušet také zelené mramorování díky špenátu, který vytvoří krásnou mozaiku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bábovky s kakaem nebo špenátem
Mramorování vytvoříme jednoduše pomocí střídání barev těsta.
- Základní světlé těsto si rozdělíme do dvou misek a jednu polovinu obarvíme kakaem.
- Máme pro vás také tip na efektní zelené mramorování - stačí rozmixovat špenát s cukrem a citrónovou šťávou, díky které si špenát zachová nádhernou barvu, a poté tuto směs přimícháme do jedné části světlého těsta, se kterým vytvoříme zelené mramorování.
Poradíme vám 3 tipy na báječné mramorové bábovky:
Pojďte si připravit báječnou mramorovou bábovku, která je hotová během chvilky, ozdobit ji můžete navíc čokoládovou či citrónovou polevou a drcenými oříšky.
Komentáře