Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka patří mezi absolutní klasiku mezi českými moučníky. Nechte si domov provonět sladkou bábovkou, která vás přenese zpátky do dětství. Bábovkové těsto je na přípravu jednoduché a zvládnou jej i začátečníci.

Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce můžete vyzkoušet také zelené mramorování díky špenátu, který vytvoří krásnou mozaiku.

Bábovky s kakaem nebo špenátem

Mramorování vytvoříme jednoduše pomocí střídání barev těsta.

  1. Základní světlé těsto si rozdělíme do dvou misek a jednu polovinu obarvíme kakaem.
  2. Máme pro vás také tip na efektní zelené mramorování - stačí rozmixovat špenát s cukrem a citrónovou šťávou, díky které si špenát zachová nádhernou barvu, a poté tuto směs přimícháme do jedné části světlého těsta, se kterým vytvoříme zelené mramorování.

Poradíme vám 3 tipy na báječné mramorové bábovky:

Pojďte si připravit báječnou mramorovou bábovku, která je hotová během chvilky, ozdobit ji můžete navíc čokoládovou či citrónovou polevou a drcenými oříšky.

Další tipy a triky