Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Zdroj: Top recepty

Mrkev je levná a snadno dostupná zelenina. Dalším jejím benefitem jsou její zdravotní přínosy. Nezapomínejme ji tedy často zařazovat do svého jídelníčku. Hodí se i na přípravu sladkých jídel, zejména moučníků.

Z mrkve se dá připravit řada moučníků. Můžeme upéct mrkvový dort, koláče či řezy. Hodí se i pro přípravu drobného sladkého pečiva, různých plněných koláčků a rohlíčků. Jedním z oblíbených moučníků z mrkve jsou mrkvové šátečky tzv. mrkváče.

Co potřebujeme na mrkváče

Pro přípravu chutných mrkváčů budeme potřebovat jen několik základních surovin:

Jak upéct mrkváče

Postup přípravy je snadný a poměrně rychlý.

  1. Mrkev nastrouháme buď na čtyřstranném struhadle nebo pomocí elektrického robota.
  2. Z hery,  mouky, mrkve, prášku do pečiva a soli vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
  3. Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. 
  4. Na kolečka dáváme náplň a poté je přehneme na polovinu.
  5. Pomocí vidličky spojíme okraje, aby náplň nevytékala.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dokud mrkváče nezezlátnou.
  7. Ještě teplé mrkváče posypeme nebo obalíme cukrem moučkou.

Další oblíbené recepty na lahodné mrkvové moučníky jsme připravili do následujícího článku.

 
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky