Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Zdroj: Top recepty

Mrkev je levná a snadno dostupná zelenina. Dalším jejím benefitem jsou její zdravotní přínosy. Nezapomínejme ji tedy často zařazovat do svého jídelníčku. Hodí se i na přípravu sladkých jídel, zejména moučníků.

Z mrkve se dá připravit řada moučníků. Můžeme upéct mrkvový dort, koláče či řezy. Hodí se i pro přípravu drobného sladkého pečiva, různých plněných koláčků a rohlíčků. Jedním z oblíbených moučníků z mrkve jsou mrkvové šátečky tzv. mrkváče.

Co potřebujeme na mrkváče

Pro přípravu chutných mrkváčů budeme potřebovat jen několik základních surovin:

Jak upéct mrkváče

Postup přípravy je snadný a poměrně rychlý.

  1. Mrkev nastrouháme buď na čtyřstranném struhadle nebo pomocí elektrického robota.
  2. Z hery,  mouky, mrkve, prášku do pečiva a soli vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
  3. Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. 
  4. Na kolečka dáváme náplň a poté je přehneme na polovinu.
  5. Pomocí vidličky spojíme okraje, aby náplň nevytékala.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dokud mrkváče nezezlátnou.
  7. Ještě teplé mrkváče posypeme nebo obalíme cukrem moučkou.

0:00/ 2:54LIVE

Další oblíbené recepty na lahodné mrkvové moučníky jsme připravili do následujícího článku.

 
 
 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli