Na čem usmažit topinky? Na výběr je více možností, záleží na vaší chuti
Topinky, tedy osmažené krajíce chleba, jsou oblíbené pro svou strukturu - nahoře jsou dokonale křupavé, přesto uvnitř jemně vláčné. Spolu s pomazánkou, masovou směsí nebo tatarákem utváří dokonalé a žádané delikatesy.
Topinky zachraňují situace - využijete na ně starší chléb, ale také nakrmíte hladové krky nebo pohostíte (nečekanou) návštěvu. Stačí k nim přidat např. zavařenou směs na topinky nebo v rychlosti připravit restované nudličky masa s proužky zeleniny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na čem lze smažit topinky
Příprava topinek je snadná, jen je potřeba od nich neodcházet a hlídat míru jejich osmažení, abyste je nepřipálili. Následný zápach spáleniny lze jen stěží vyvětrat.
- Klasikou ke smažení topinek je olej. Ať už zvolíte slunečnicový nebo řepkový, nesáhnete vedle. U olivového oleje počítejte s jeho specifickou chutí i aromatem.
- Sádlo je tou nejlepší volbou, pokud se rozhodujete nad tím, jaký tuk použít. Je to nestárnoucí klasika, kterou jen tak něco nepřekoná.
- Tukem nešetřete, ve větším množství se topinka udělá rychleji a bude křupavá přesně tak, jak je to žádoucí. O dokonalou souhru chutí se pak postará například cuketová pomazánka, kterou využijete na topinky, ale také pod maso.
- Topinky je vhodné smažit při vysoké teplotě kratší dobu, aby byly na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Nezapomeňte je vkládat až do rozpáleného tuku.
Hotové topinky skládejte na papírové ubrousky, do kterých se vsáhne přebytečný tuk. Pokud upřednostňujete raději méně tučná jídla, připravte si topinky "nasucho" na pánvi, topinkovači nebo v troubě. Vyzkoušejte topinku "Speciál" podle videa:
Komentáře