Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo je oblíbeným pokrmem, který snadno připravíme z rajčat, paprik a cibule. Kromě toho, že lečo vaříme pro okamžitou spotřebu, můžeme ho také snadno zavařit nebo zmrazit. Naše maminky a babičky ho zavařovaly často a proto se můžeme nechat inspirovat jejich radami.

Máte bohatou úrodu rajčat a paprik? Domácí zavařené lečo je jednou ze skvělých možností, jak přebytek plodové zeleniny využít. Obvyklý základní poměr surovin je na jeden díl cibule dát dva díly rajčat a čtyři díly papriky. Do leča můžete přidat dokonce i cukety nebo lilek.

Na co se hodí zavařené lečo

Zavařené lečo je velmi trvanlivou konzervou, která nám v průběhu roku umožní rychlou přípravu mnoha jídel. Na co se lečo dobře hodí?

Lečo si můžete zavařit podle následujícího videa:

Jistě vás napadají i další možnosti, jak využít oblíbené lečo - můžete nám je napsat do komentářů pod článek.

 

 

Další tipy a triky