Na co se hodí zavařené lečo? Možností je více, v kuchyni se rozhodně neztratí
Lečo je oblíbeným pokrmem, který snadno připravíme z rajčat, paprik a cibule. Kromě toho, že lečo vaříme pro okamžitou spotřebu, můžeme ho také snadno zavařit nebo zmrazit. Naše maminky a babičky ho zavařovaly často a proto se můžeme nechat inspirovat jejich radami.
Máte bohatou úrodu rajčat a paprik? Domácí zavařené lečo je jednou ze skvělých možností, jak přebytek plodové zeleniny využít. Obvyklý základní poměr surovin je na jeden díl cibule dát dva díly rajčat a čtyři díly papriky. Do leča můžete přidat dokonce i cukety nebo lilek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí zavařené lečo
Zavařené lečo je velmi trvanlivou konzervou, která nám v průběhu roku umožní rychlou přípravu mnoha jídel. Na co se lečo dobře hodí?
- Stačí ho dát do kastrolku, zahřát a doplnit vejci nebo uzeninou. K takto připravenému leču výborně chutná pečivo.
- Můžeme ho používat pod maso, je vhodné i do pokrmů jako jsou různé guláše.
- Výborné je také na těstoviny. Po prohřátí ho ještě posypeme strouhaným sýrem. Kombinovat ho můžeme i s bulgurem nebo s kuskusem.
- Je skvělé na topinky, nejlépe s česnekem. Přidáme strouhaný sýr a pár lístků čerstvé bazalky.
- Využít ho můžeme do různých zapékaných pokrmů - hodí se k těstovinám nebo k bramborám.
Jistě vás napadají i další možnosti, jak využít oblíbené lečo - můžete nám je napsat do komentářů pod článek.
Komentáře