Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinová marmeláda patří k nejchutnějším. Výrazná barva a chuť i příjemná pikantní nakyslost z ní dělají favorita při zdobení moučníků, cukroví, lívanců i palačinek. Je skvělá také na chléb s máslem nebo do jogurtů a kaší.

Můžete si vybrat maliny plané, lesní, které mají výraznější vůni i chuť. Zahradní ovoce zase tolik netrpí hmyzími škůdci. Záleží na možnostech, jaké máte. Uvařit chutnou marmeládu není složité, recepty i články zde máme. My jen přidáme několik tipů, aby se vám vše podařilo.

Na co si dát pozor při vaření malinové marmelády

Malinová marmeláda je lahůdkou, která si zaslouží pečlivou přípravu.

  • Abyste omezili množství pro někoho nepříjemných zrníček, maliny rozduste a vystřete na protlak.
  • K malinám můžete přidat rybízový protlak, který obsahuje dostatek pektinu. Pokud nepřidáte rybíz, použijte pektin smíchaný s cukrem nebo rovnou želírovací cukr.
  • Během vaření sbírejte pěnu, aby se marmeláda nekazila. Želírovací zkouškou zjistíte, kdy je marmeláda uvařená. 
  • Sklenice na marmeládu musí být čisté, suché a horké. Víčka čistá a suchá. Sklenice vysušíte a nahřejete v troubě při 100 °C.
  • Marmeládu lijte do skleniček pomocí nálevky na sklenice, zavřete víčkem a obraťte na 5 minut na víčko.
Práce se vyplatí a marmeládu si vychutnáte zejména v zimě.
Možná oceníte i náš videorecept na přípravu malinového cheesecaku s bílou čokoládou.
 

 

Komentáře

Další tipy a triky