Na co si dát pozor při vaření malinové marmelády. Radíme začátečníkům
Malinová marmeláda patří k nejchutnějším. Výrazná barva a chuť i příjemná pikantní nakyslost z ní dělají favorita při zdobení moučníků, cukroví, lívanců i palačinek. Je skvělá také na chléb s máslem nebo do jogurtů a kaší.
Můžete si vybrat maliny plané, lesní, které mají výraznější vůni i chuť. Zahradní ovoce zase tolik netrpí hmyzími škůdci. Záleží na možnostech, jaké máte. Uvařit chutnou marmeládu není složité, recepty i články zde máme. My jen přidáme několik tipů, aby se vám vše podařilo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co si dát pozor při vaření malinové marmelády
Malinová marmeláda je lahůdkou, která si zaslouží pečlivou přípravu.
- Abyste omezili množství pro někoho nepříjemných zrníček, maliny rozduste a vystřete na protlak.
- K malinám můžete přidat rybízový protlak, který obsahuje dostatek pektinu. Pokud nepřidáte rybíz, použijte pektin smíchaný s cukrem nebo rovnou želírovací cukr.
- Během vaření sbírejte pěnu, aby se marmeláda nekazila. Želírovací zkouškou zjistíte, kdy je marmeláda uvařená.
- Sklenice na marmeládu musí být čisté, suché a horké. Víčka čistá a suchá. Sklenice vysušíte a nahřejete v troubě při 100 °C.
- Marmeládu lijte do skleniček pomocí nálevky na sklenice, zavřete víčkem a obraťte na 5 minut na víčko.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se sbírá pěna z marmelády? Není to odpad, klidně ji jako marmeládu použijte
Malinová marmeláda: Připravte ji tentokrát v domácí pekárně podle jednoduchého receptu
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře