Na co si dát pozor při vaření malinové marmelády. Radíme začátečníkům
Malinová marmeláda patří k nejchutnějším. Výrazná barva a chuť i příjemná pikantní nakyslost z ní dělají favorita při zdobení moučníků, cukroví, lívanců i palačinek. Je skvělá také na chléb s máslem nebo do jogurtů a kaší.
Můžete si vybrat maliny plané, lesní, které mají výraznější vůni i chuť. Zahradní ovoce zase tolik netrpí hmyzími škůdci. Záleží na možnostech, jaké máte. Uvařit chutnou marmeládu není složité, recepty i články zde máme. My jen přidáme několik tipů, aby se vám vše podařilo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co si dát pozor při vaření malinové marmelády
Malinová marmeláda je lahůdkou, která si zaslouží pečlivou přípravu.
- Abyste omezili množství pro někoho nepříjemných zrníček, maliny rozduste a vystřete na protlak.
- K malinám můžete přidat rybízový protlak, který obsahuje dostatek pektinu. Pokud nepřidáte rybíz, použijte pektin smíchaný s cukrem nebo rovnou želírovací cukr.
- Během vaření sbírejte pěnu, aby se marmeláda nekazila. Želírovací zkouškou zjistíte, kdy je marmeláda uvařená.
- Sklenice na marmeládu musí být čisté, suché a horké. Víčka čistá a suchá. Sklenice vysušíte a nahřejete v troubě při 100 °C.
- Marmeládu lijte do skleniček pomocí nálevky na sklenice, zavřete víčkem a obraťte na 5 minut na víčko.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Griliášový dezert s meruňkami
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnové zelí s cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketový salát s hlívou
Přidáno před 13 hodinami
Ostružinové koláčky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Přidáno 3. 7. 2024 10:33
Meruňková marmeláda s levandulí
Přidáno 3. 7. 2024 07:22
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí pomocí jablečného octa? Odborníci jsou v názoru na to velmi opatrní. Dopřávejte si ho jen občas a nejlépe s jídlem
Houby nakyselo se smetanou: Jednoduchý oběd s vůní lesa a troškou kopru je hotový za chvíli, omáčku zjemní jedna ingredience
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře