Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbež se často plní nádivkami, získá tak lepší chuť. A protože taková krůta je velká a peče se dlouho, naplnění nádivkou se tu přímo nabízí. Vhodně se zužitkuje volný prostor uvnitř krůty a netradiční příloha je na světě.

Nádivka se připravuje ze směsi vařeného a uzeného masa, pečiva, vajec, másla nebo sádla a koření. Přidávají se také houby. Z daných surovin se utvoří nádivkové těsto, které se následně zapéká. Může se jím naplnit drůbež nebo lze péct samostatně v pekáčku.

Jakou nádivku do krůty zvolit

Nádivkou naplníme krůtu zevnitř a pokud zbyde, dáme ji také pod kůži na prsou nebo stehnech

  • Základem nádivky jsou rohlíky, vejce, mléko, krupice a špek. Tyto suroviny můžeme ozvláštnit libovolnými přísadami. Nabízí se třeba kopřivy, špenát nebo česnek.
  • Netradiční chuť nabízí kaštanová nádivka, kdy se kaštany uvaří do změknutí v mléce, oloupou se a pomelou. Přidá se mleté maso, játra, vejce a máslo.
  • Tradiční nádivkou je játrovo-mandlová, do které kromě rohlíků, mléka a vajec patří také játra a plátky mandlí.

Pokud nemáte k dispozici krůtí maso, můžete použít i kuřecí a naplnit ho vynikající nádivkou jako v našem videoreceptu. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky