Jak naložit červenou řepu: Jednoduchý postup
Kořenová zelenina je typická pro období podzimu. Sklízí se mrkev, petržel, cibule, ale také červená řepa. Na tu bychom neměli zapomínat, protože je tělu velmi přínosná. Zkuste si ji letos zavařit v nálevu, který je ovoněný několika druhy koření. Překvapí vás svou výraznou chutí a vy řepu můžete po celou zimu využít jako doplněk k pečenému masu či zapečeným těstovinám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si připravit voňavou červenou řepu do skleniček
- Suroviny na nálev svaříme v hrnci. Nálev necháme přikrytý i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
- Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
- Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky). Poté narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme a sterilujeme cca 20 minut na teplotu 80 °C.
Jaké recepty z červené řepy nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte do komentáře pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Jak uchovat citrony čerstvé až tři měsíce: Pomocí jednoduchého triku zůstane prý zdroj vitamínů čerstvý neskutečně dlouho
Jak připravit fenykl? Hlízy jsou chutné do salátů i tepelně upravených jídel
Komentáře