Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelený pepř je plodem popínavé rostliny pepřovník černý - stejně jako pepř bílý a černý. Ještě nezralý pepř se po sklizni usuší. Při konzumaci má jemnou palčivost, typické pepřové aroma a příjemně kořeněnou a svěží chuť.

Zelený pepř u nás koupíme sušený celý a mletý, ale také naložený v nálevu. Všechny druhy jsou vhodné k dochucení zeleninových a masových jídel, protože nejsou tak ostré a pálivé jako pepř černý. Naložený pepř můžeme hned jíst, protože je měkký.

Kam použít naložený zelený pepř

Pro svou jemně kořeněnou nakyslou chuť má mnoho způsobů použití:

  • Používá se na dochucení masových šťáv, výpeků a přelivů, smetanových a sýrových omáček.
  • Je skvělý na jemné zálivky na saláty, dochucovací omáčky, dipy a marinády.
  • Hodí se do bramborových, těstovinových a zeleninových jídel.
  • Je výborný na zapékání, do sekané, do nádivek a na slané koláče.
  • Uplatní se při nakládání zeleniny, sýrů a zeleniny i do kvašených pokrmů.
  • Je báječný do masových paštik, k mořským plodům a do orientální kuchyně.

Zelený pepř se nakládá do solného nálevu, proto při přípravě pokrmů s pepřem zvážíme množství soli v omáčce nebo dresinku.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli