Naložený zelený pepř je doplňkem mnoha jídel. Má svěží, mírně palčivou chuť
Zelený pepř je plodem popínavé rostliny pepřovník černý - stejně jako pepř bílý a černý. Ještě nezralý pepř se po sklizni usuší. Při konzumaci má jemnou palčivost, typické pepřové aroma a příjemně kořeněnou a svěží chuť.
Zelený pepř u nás koupíme sušený celý a mletý, ale také naložený v nálevu. Všechny druhy jsou vhodné k dochucení zeleninových a masových jídel, protože nejsou tak ostré a pálivé jako pepř černý. Naložený pepř můžeme hned jíst, protože je měkký.
Kam použít naložený zelený pepř
Pro svou jemně kořeněnou nakyslou chuť má mnoho způsobů použití:
- Používá se na dochucení masových šťáv, výpeků a přelivů, smetanových a sýrových omáček.
- Je skvělý na jemné zálivky na saláty, dochucovací omáčky, dipy a marinády.
- Hodí se do bramborových, těstovinových a zeleninových jídel.
- Je výborný na zapékání, do sekané, do nádivek a na slané koláče.
- Uplatní se při nakládání zeleniny, sýrů a zeleniny i do kvašených pokrmů.
- Je báječný do masových paštik, k mořským plodům a do orientální kuchyně.
Zelený pepř se nakládá do solného nálevu, proto při přípravě pokrmů s pepřem zvážíme množství soli v omáčce nebo dresinku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře