Na tuhle mrkev nalákáte děti snadno. Zkuste čokoládovou zahrádku podle videonávodu
Některá mrkev je sladší než jiná. A ta, kterou vytáhnete z čokoládové hlíny, vlastně není mrkev, ale jahoda v oranžové čokoládě. Květináč z čokolády, hlína ze sušenek a jahoda á la mrkev potěší nejen malé zahradníky.
Připravit čokoládový květináč s mrkví chvilku trvá, ale úspěch je zaručen. Výsledný dezert vypadá vesele a skrývá malý vtípek – mrkev vlastně není mrkev, ale šťavnatá jahoda. Květináč můžete použít i jako pozornost.
Jak připravit čokokvětináč
Připravte si papírové kelímky a všechny suroviny potřebné na květináč s mrkvičkou.
- Papírové kelímky nastřihněte až ke dnu a poté slepte izolepou.
- Do kelímku nalijte rozpuštěnou čokoládu a otáčejte kelímkem, aby se čokoláda rozlila po celé stěně. Poté dejte kelímky na půl hodiny do mrazáku.
- Vyndejte kelímky z mrazáku, sundejte izolepu a odstraňte kelímek. Zbydou vám pouze čokoládové květináče, které dejte do chladu.
- Z bílků vyšlehejte sníh, přidejte k němu rozpuštěnou čokoládu (nesmí být horká!) a promíchejte se šlehačkou.
- Květináče naplňte střídavě čokoládovou pěnou a nadrcenými Oreo sušenkami.
- Poslední vrstva jsou sušenky, do nichž zapíchněte mrkvičku – jahodu namočenou do oranžové čokolády.
Květináče můžete dozdobit živými maceškami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře