Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Některá mrkev je sladší než jiná. A ta, kterou vytáhnete z čokoládové hlíny, vlastně není mrkev, ale jahoda v oranžové čokoládě. Květináč z čokolády, hlína ze sušenek a jahoda á la mrkev potěší nejen malé zahradníky.

Připravit čokoládový květináč s mrkví chvilku trvá, ale úspěch je zaručen. Výsledný dezert vypadá vesele a skrývá malý vtípek – mrkev vlastně není mrkev, ale šťavnatá jahoda. Květináč můžete použít i jako pozornost.

Jak připravit čokokvětináč

Připravte si papírové kelímky a všechny suroviny potřebné na květináč s mrkvičkou.

  1. Papírové kelímky nastřihněte až ke dnu a poté slepte izolepou.
  2. Do kelímku nalijte rozpuštěnou čokoládu a otáčejte kelímkem, aby se čokoláda rozlila po celé stěně. Poté dejte kelímky na půl hodiny do mrazáku.
  3. Vyndejte kelímky z mrazáku, sundejte izolepu a odstraňte kelímek. Zbydou vám pouze čokoládové květináče, které dejte do chladu.
  4. Z bílků vyšlehejte sníh, přidejte k němu rozpuštěnou čokoládu (nesmí být horká!) a promíchejte se šlehačkou.
  5. Květináče naplňte střídavě čokoládovou pěnou a nadrcenými Oreo sušenkami.
  6. Poslední vrstva jsou sušenky, do nichž zapíchněte mrkvičku – jahodu namočenou do oranžové čokolády.

Květináče můžete dozdobit živými maceškami.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli