Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stripsy jsou oblíbenou lahůdkou z fast foodů. Pokud je milujete, ale toužíte po jejich zdravější verzi, zkuste je připravit v horkovzdušné fritéze a se salátem. Budete překvapení, jak křehké a křupavé kuřecí stripsy budou.

Kuřecí maso je dietní, ovšem trojobal ani smažení příliš zdravé nejsou. Pokud však vlastníte horkovzdušnou fritézu a připravíte v ní kuřecí stripsy obalené v kukuřičných lupíncích, nemusíte se cítit provinile – tato úprava je mnohem zdravější.

Jak na kuřecí stripsy z HF

Ze všech surovin na kuřecí stripsy je potřeba udělat marinádu, zálivku a také samotné maso.

  1. Do misky dejte zakysanou smetanu, sójovou omáčku, dijonskou hořčici, česnek a sůl. Vše dobře promíchejte.
  2. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na větší nudličky. Vložte je do připravené marinády a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe přes noc).
  3. Strouhanku z kukuřičných lupínků připravte v mixéru.
  4. Dresink připravíte rozmixováním zakysané smetany, majonézy, dijonské hořčice, česneku a parmezánu.
  5. Marinované maso obalte v kukuřičných lupíncích, trochu postříkejte olejem a dejte do horkovzdušné fritézy na 180 °C a 15 minut.
  6. Mezitím promíchejte omytý salát s dresinkem. Na salát dejte hotové stripsy a ozdobte nastrouhaným parmezánem.

Takto krásně jsou stripsy vláčné jen díky marinádě a horkovzdušné fritéze.

Komentáře

Další tipy a triky