Přezrálé banány využijte třeba do muffinů. Podle videonávodu je to snadné
Muffiny jsou oblíbený dezert, protože jsou snadné, rychlé a jejich velikost je tak akorát. Muffiny jsou také velmi variabilní, existuje nepřeberné množství druhů. Tyto, do jejichž těsta se dají použít zralé až přezrálé banány, jsou výjimečně nadýchané.
Snídaně, svačina, ale i pohoštění, to všechno jsou situace, kdy můžete přichystat banánové muffiny. Jejich příprava je snadná a rychlá, a navíc na ně můžete zužitkovat přezrálé banány, které by už zřejmě nikdo nejedl.
Jak na banánové muffiny
Těsto je ze stejných surovin jako těsto na banánový chlebíček.
- Do mísy prosejte polohrubou mouku a kakao a promíchejte.
- Ve vodní lázni rozpusťte máslo.
- Ve druhé míse pořádně smíchejte třtinový cukr, 2 vejce, vanilkovou pastu a rozmačkané banány. Ty můžete rozmačkat předem nebo přímo v míse.
- Do mísy s moukou a kakaem vsypte nasekané oříšky a čokoládu a přilijte obsah druhé mísy, tedy tekutou směs.
- Pečlivě promíchejte a dolijte rozpuštěné máslo.
- Těstem naplňte formu na muffiny nebo papírové košíčky a muffiny pečte na 170 °C asi 20 až 25 minut.
Banánové muffiny jsou měkoučké a tak vláčné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře