7 nejoblíbenějších jahodových receptů. Ochutnejme nepečený dortík, drobenkový koláč nebo jahodové větrníčky
Jahody jsou základem mnoha skvělých moučníků a dezertů. Do našeho přehledu jsme vybrali sedm z těch nejžádanějších receptů našeho receptáře. Můžeme si podle nich připravit nepečený dortík, rychlý drobenkový koláč nebo mini větrníčky s jahodami.
Nejlepší jahodové dezerty
Jahodová sezona vždy rychle začne a brzy skončí. Během krátké doby, kdy můžeme sklízet čerstvé jahody, připravujeme nejrůznější dezerty, moučníky a sladká jídla. Ve výběru vhodných dobrot nás mohou inspirovat oblíbené recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem nám přijde k chuti během horkých letních dnů. Povrch dortíku zalijeme jahodovým želé a dobrotu necháme ztuhnout v lednici. Na dozdobení použijeme topping, šlehačku a několik lístků čerstvé máty nebo meduňky.
Míša řezy jsou známé a oblíbené - na upečený korpus rozložíme lahodnou tvarohovou vrstvu a povrch ozdobíme čokoládovou polevou. Dezert můžeme podle tohoto receptu připravit do dortové formy a doplnit čerstvými jahodami.
Propadlá pudinková buchta s jahodami nádherně vypadá a ještě lépe chutná. Spodní část tvoří dvoubarevný kyprý korpus. Dezert je vláčný a jemný díky vanilkovému pudinku, je plný chutných jahod a ozdobený čepičkou, kterou připravíme ze zakysané smetany a kakaa.
Nepečené dezerty jsou populární kvůli své svěží chuti a rychlé přípravě. Na korpus budeme potřebovat čokoládové sušenky, které rozdrtíme a smícháme s máslem. Náplň připravíme z oslazeného měkkého tvarohu a citronové šťávy. Doplníme čerstvými jahodami a borůvkami nebo jiným ovocem. Necháme vychladit.
Příprava drobenkového koláče potěší všechny, kdo mají rádi jednoduché pečení - upečeme ho snadno a rychle. Vrstvy se skládají z drobenky a hustého pudinku. Jsou proložené krásně zbarvenými jahodami a koláč je dozlatova upečený. Jahody lze použít i mražené nebo kompotované.
Jahodové řezy mají spodní nižší piškotovou vrstvu, která je pokrytá pudinkovou vrstvou s ovocem a zalitá želatinou. Dezert je lahodný a osvěžující. Místo jahod můžeme použít i jiné druhy ovoce (např. maliny nebo borůvky) - výsledek bude pokaždé jiný, ale vždy chutný.
Margarín rozpustíme na sporáku v osolené vodě a přidáme mouku. Mícháme asi 8 minut. Po mírném zchladnutí vmícháme postupně vajíčka a pomocí cukrářského sáčku tvoříme malé kopečky. Hned po upečení větrníčky rozpůlíme a po vychladnutí plníme šlehačkovým krémem s jahodami.
Výhodné je pěstovat jahodníky, které plodí opakovaně, případně i drobné měsíční jahůdky, které sklízíme od léta až do prvních mrazíků. Navíc si jahodovou sezonu můžeme prodloužit využitím mražených nebo kompotovaných jahod.
Komentáře