Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovarová polévka je typicky zabijačkovou pochoutkou. Připravuje se ze silného vepřového vývaru po vaření kolen, laloku či plece, který je doplněný kroupami nebo bramborami, zeleninou, česnekem a kořením.

Ovarovou polévku můžeme mít téměř na každé zabíjačce. Co když ale máme velkou chuť na silnou polévku a zabíjačka je v nedohlednu? Pomůžeme si úplně obyčejnou jitrnicí koupenou v obchodě. Polévka z ní nám vynahradí zabíjačkovou specialitu.

Jak připravit ovarovou polévku z jitrnice

Připravíme si potřebný počet jitrnic podle počtu strávníků:

  • Na sádle osmažíme cibulku a spolu s ní nastrouhanou zeleninu, pokud ji tedy v polévce chceme. Cibuli zalijeme vývarem nebo použijeme bujón - koupený nebo domácí. Vývar opepříme a přidáme prolisovaný česnek, popřípadě pokrájené brambory.
  • Do polévky vytlačíme ze střívek jitrnice a promícháme. Na závěr přidáme vložku - červenou čočku, předem uvařené kroupy či krupky, případně strouhání do polévky, a dovaříme. Polévku dochutíme majoránkou a můžeme podávat.

Ovarová polévka se může podávat i jako klasická česnečka - připravíme k ní tousty posypané sýrem a zapečené v troubě. A jak připravit strouhání do polévky? Podívejte se na náš videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky