Ovarová polévka z jitrnice: Připravte si zabíjačkovou pochoutku bez zabíjačky
Ovarová polévka je typicky zabijačkovou pochoutkou. Připravuje se ze silného vepřového vývaru po vaření kolen, laloku či plece, který je doplněný kroupami nebo bramborami, zeleninou, česnekem a kořením.
Ovarovou polévku můžeme mít téměř na každé zabíjačce. Co když ale máme velkou chuť na silnou polévku a zabíjačka je v nedohlednu? Pomůžeme si úplně obyčejnou jitrnicí koupenou v obchodě. Polévka z ní nám vynahradí zabíjačkovou specialitu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ovarovou polévku z jitrnice
Připravíme si potřebný počet jitrnic podle počtu strávníků:
- Na sádle osmažíme cibulku a spolu s ní nastrouhanou zeleninu, pokud ji tedy v polévce chceme. Cibuli zalijeme vývarem nebo použijeme bujón - koupený nebo domácí. Vývar opepříme a přidáme prolisovaný česnek, popřípadě pokrájené brambory.
- Do polévky vytlačíme ze střívek jitrnice a promícháme. Na závěr přidáme vložku - červenou čočku, předem uvařené kroupy či krupky, případně strouhání do polévky, a dovaříme. Polévku dochutíme majoránkou a můžeme podávat.
Ovarová polévka se může podávat i jako klasická česnečka - připravíme k ní tousty posypané sýrem a zapečené v troubě. A jak připravit strouhání do polévky? Podívejte se na náš videorecept:
Komentáře