Ovocné tvarohové knedlíky: Z které mouky je udělat a čím je posypat
Jednoduché a rychlé ovocné knedlíky jsou přesně tím pravým a každá hospodyňka má ráda po ruce vyzkoušený i osvědčený recept. Zkušené ho nejspíš znají, ale těm začínajícím by se náš tip mohl hodit. Knedlíky jsou během chvilky uvařené a chutnají báječně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat tvarohové knedlíky
Na základní dávku těsta si připravíme 250 g tvarohu, 1 vejce, 240 g polohrubé mouky, 2–3 lžíce oleje, 1 špetku soli. Dále potřebujeme ovoce k plnění knedlíků. Na ozdobení použijeme oblíbenou posypku, stačí také jen moučkový cukr, rozpuštěné máslo a kysaná smetana.
- Nejprve zpracujeme z tvarohu, vajíčka, mouky, soli a oleje těsto.
- Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých zabalíme kousky ovoce (např. švestky, meruňky, jahody atd.). Lépe se pracuje s celými kusy ovoce než s drobným ovocem, jako jsou např. borůvky. Drobným ovocem raději zdobíme knedlíky až na talíři, lze je připravit i ve formě přelivu (ovocné omáčky).
- Uzavřené knedlíky vkládáme do vroucí vody a po chvilce je oddělíme ode dna. Jakmile se knedlíky objeví na hladině, vaříme je ještě dalších 3–5 minut.
- Tip: Knedlíky můžete vařit také v páře, není na tom nic složitého.
Jak ochutit tvarohové knedlíky
Po vytáhnutí z horké vody knedlíky na talíři poléváme rozpuštěným máslem, sypeme moučkovým cukrem a zdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou. Můžeme ale také použít oblíbenou posypku, která se hodí k náplni - osmaženou strouhanku, tvaroh, granko, strouhaný perník nebo mák.
Zajímá vás čím ještě naplnit a posypat ovocné knedlíky? Podívejte se do dalšího článku.
Komentáře