Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Krásně nazdobený pokrm v nás vyvolává příjemné pocity a velké chutě. Přinášíme vám hned několik možností, jak vykrojit ředkvičky do krásných tvarů, které zpestří každé jídlo pro malé i velké. Vyzkoušíte všechny?
Lehce štiplavá ředkvička dodá chuť každému pokrmu, ať už ji plánujete podávat při předkrmu k důležité večeři, nebo jen tak pro děti na chleba s máslem. Není třeba nic specifického, jen ostrý nůž a popustit uzdu své zdobící fantazii:
- Ředkvičku krájíme jakoby na plátky, ale nedokrojíme až k podložce.
- Ředkvičku také krájíme jakoby na plátky, nedokrojíme až k podložce, a to samé uděláme do kříže, čímž vytvoříme ježečka.
- Na ředkvičce vytvoříme zářezy v podobě klínků, které vykrajujeme dokola podél celé zeleniny.
- Z vrchu ředkvičky vykrojíme důlek, poté odkrojíme tenké plátky dokola, kolem bulvy, a nakonec nad bílými místy uděláme zářezy. Vzniknou krásné květy.
Ředkvičky v kuchyni
Bulva této zeleniny má mnoho barev a skvělou strukturu ke krájení. Hodí se k obyčejnému pečivu s máslem, do pomazánek i salátů. Ředkev má pozitivní účinky na naše zdraví, svěží příjemnou chuť a nezapomeňte, že i její listy jsou jedlé a velmi chutné.
Komentáře