Palačinková rolka je neodolatelná sladká tečka. Vyzkoušejte ji podle videonávodu
Jste milovníci palačinek? Máme pro vás naprosto originální verzi této dobroty. Palačinkové rolky přímo lahodí oku a chutnají báječně. Budete překvapeni, jak jednoduše je můžete připravit, a z talířku budou mizet bleskovou rychlostí.
Palačinka je sladký nekynutý moučník, který se vyrábí z litého těsta. Palačinku jako první do Uher přivezl z francouzského dvora Francisco Palacciny, odtud také vznikl název palačinky. Základem těsta na palačinky je mouka, dále vejce a mléko se špetkou cukru. Na vyhřátou pánev potřenou olejem nebo třeba kokosovým olejem lijeme těsto na krásné voňavé palačinky. Máme pro vás originální nápad na dokonalé rolky z palačinek, které stačí potřít krémem a dozdobit ovocem.
Mohlo by vás zajímat
Postup přípravy palačinkových rolek
Na přípravu palačinkových rolek budete potřebovat připravené těsto na palačinky, čaj matcha, kakao nebo potravinářské barvivo a krém na potření.
- Připravené palačinkové těsto obarvěte matcha čajem, kakaem nebo potravinářským barvivem.
- Na rozpálené pánvi vytvořte palačinky.
- Poté si připravte rolku: Dvě hotové palačinky dejte za sebe tak, aby vznikla větší plocha pro rolování, potřete krémem a přidejte ovoce.
- Začněte rolovat: Nejprve rolujte zepředu a poté zahněte postranní konce palačinek dovnitř, aby náplň a ovoce drželo uvnitř.
- Touto technikou zabalte rolku a rozřízněte uprostřed.
Víte, jak vytvořit krásné a nadýchané palačinky? Stačí do těsta přidat minerálku, díky které je těsto nádherně nadýchané a vláčné.
Komentáře