Jak upéct pizza šneky. Skvělé pohoštění pro návštěvu zvládnou podle videa i začátečníci
Říká se jim pizza kroužky nebo šneky. Ať už je nazveme tak či onak, skvěle chutnají a potěší všechny, kteří raději sáhnou po slaném než po sladkém pohoštění. Připomínají maličké pizzy, dobře se jí a nikdy jich není dost. Jsou výborné teplé i studené.
Potřebujeme především listové těsto a pak šneky budeme mít hotové velmi rychle. Šneky naplníme sýrem a uzeninou, nebo tím co zrovna doma máme. Kouzlo šneků spočívá v tom, že těsto naplníme naráz a až poté rozkrájíme, postupujeme totiž podobně, jako když plníme sladký závin jablky.
Jak připravit pizza šneky nebo kroužky
Pečení pizza šneků je vlastně zábava. Je to velmi snadné a výběru náplní se meze nekladou. S množstvím surovin to ale nepřeháníme, raději méně. Postupujeme takto:
- Připravíme si listové těsto, kečup, tvrdý sýr, několik plátků šunky nebo měkkého salámu a grilovací koření. Na potření bude potřeba vajíčko.
- Listové těsto rozválíme na plát, který potřeme kečupem.
- Dále na rozválené těsto poklademe plátky šunky nebo salámu.
- Tvrdý sýr nastrouháme a rovnoměrně posypeme náplň.
- A nakonec plát posypeme grilovacím kořením.
- Poté plát opatrně stočíme do rolády a celou ji rozkrájíme na půlcentimetrová kolečka.
- Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
- Plech vložíme do trouby předehřáté na 210 °C a pečeme cca 10–15 minut.
Druhý plech šneků můžeme trochu obměnit, stačí přidat jiné koření. Výborně se hodí např. italské koření na pizzu. Pro změnu přijdou k chuti i plátky oliv či lístky špenátu a bazalky.
Podívejte se i na další recepty na slané pečivo s náplní i bez do našeho receptáře, variant je mnoho. Můžete připravit klasickou pizzu nebo maličké pizzy do ruky, koláč quiche, langoše, plněné slané koláče a další.
A jaké slané pečivo s náplní máte nejraději vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti do komentářů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Skvělé tipy na oblíbené chuťovky pro návštěvu: Jak rychle připravit slané pohoštění z listového těsta
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Komentáře