Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné buchty jsou česká klasika, která se dostala i do pohádek. Buchty však nemusí být jen kynuté, existuje mnoho zdravějších variant. Tato přináší ozvláštnění v podobě přidání sýru cottage, díky kterému je těsto velmi jemné.

Buchty ze sýru cottage mají hned několik výhod – jelikož nejsou kynuté, je jejich příprava rychlejší, navíc jsou jemnější a méně tučné, tedy zdravější. Klasické kynuté buchty jsou samozřejmě nenahraditelné, ale znát jinou alternativu se vždy hodí.

Příprava buchet ze sýru cottage

Potřebných surovin na buchty není mnoho, potřebovat budete balení sýru cottage, jedno vejce, hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a náplň, nejlépe povidla.

  1. Ze sýru cottage, vejce, hladké mouky, prášku do pečiva a trochy vanilkového extraktu uhněťte hladké těsto.
  2. Těsto rozdělte na osm dílů a z každého dílu vytvořte kuličku, kterou posléze dlaněmi zploštěte na kolečko.
  3. Všechna kolečka naplňte povidly nebo jinou náplní a znovu vytvarujte do kuličky.
  4. Kuličky – buchty – vložte na vysypaný plech a potřete je vajíčkem.
  5. Buchty pečte na 160 °C asi půl hodiny.

Tyto křupavé buchty jsou plné bílkovin.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky