Plněné paprikové lusky můžeme různými náplněmi chytře obměnit
Plněné papriky jsou oblíbeným sezónním pokrmem, na který kromě paprik můžeme využít různé zbytky z chladničky a vytvořit tak originální oběd. Klasická náplň z mletého masa nemusí být jedinou možností.
Na plněné papriky můžeme využít klasické bílé tenkostěnné papriky i silnostěnné druhy. Náplně mohou být velmi variabilní, od těch z mletého masa a uzenin přes sýrové až po zajímavé a chutné zeleninové, bramborové nebo těstovinové náplně. Výhodou těchto jídel je také lákavá barevnost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Plněné papriky a různé náplně
Možností je mnoho, můžete si vybrat.
- Papriky plníme klasickou náplní z ochuceného mletého masa. Klasicky je také podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží nebo (pokud do omáčky přidáme smetanu) s knedlíkem.
- Masovou nádivku můžeme nastavit napůl uvařenou rýží. Rýže také pomůže, aby náplň nebyla tuhá nebo nevytekla.
- Další oblíbenou náplní je uzenina a sýr. Vegetariáni mají rádi uzené tofu. Takto naplněné papriky se pečou na oleji a podávají s bramborovou kaší.
- Náplně mohou být pouze sýrové. Papriky se dobře doplňují s "voňavými" sýry. Zapékáme, dokud se sýr nerozteče.
- Můžeme doporučit náplň z tepelně upravených těstovin, výborné jsou "po italsku" s rajčaty a bylinkami. Pečeme do změknutí paprik.
- Výtečné jsou i papriky plněné houbami. Zvláště lesní houby jsou správně aromatické.
- Také náplně z předem uvařené zeleniny (květák, kedlubna, kořenová zelenina apod) jsou nevšední, chutné a zdravé.
- Vařené brambory jsou další netradiční náplní, navíc poměrně levnou a sytou.
- Papriky můžeme naplnit ochucenou rýží, quinoou i jinými oblíbenými obilninami.
Tip: Papriky lze plnit i zastudena sýrovými pomazánkami a vytvořit tak křupavé a zajímavé pohoštění.
Plněné pečené papriky mohou začátečníci vyzkoušet podle našeho videoreceptu:
Čím plníte papriky vy? Inspirujte nás.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Desatero rad na téma papriky: Jaký druh se nejlépe hodí do olejového nálevu, který na sušení nebo k plnění
Jak snadno očistit větší množství paprik? Po vykrojení je zbavíme semínek a plody opláchneme vodou
Komentáře