Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Zdroj: Unsplash

Červená řepa je zelenina, kterou lze zpracovat do mnoha pokrmů - od polévek, salátů, moučníků až k pomazánkám. Pokrmu dodá výraznou barvu a šťavnatost.

Červená řepa je podzimní kořenová zelenina, která je velmi hodnotná pro náš jídelníček. Má blahodárný účinek na trávení a ledviny, snižuje cholesterol a zlepšuje krvetvorbu

Pomazánka z červené řepy

Na pomazánku z červené řepy budeme potřebovat:

  • červenou řepu - většinou se používá vařená nebo pečená řepa po vychlazení, ale v některých receptech je použita řepa syrová
  • lučinu, tvaroh, zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, majonézu nebo jogurt
  • na dochucení: sůl, pepř, citronovou šťávu či lahůdkové droždí
  • některé recepty jsou doplněné: vajíčkem a hořčičí, celerem, česnekem, křenem či nasekanými vlašskými ořechy

Příprava pomazánky z červené řepy

Příprava této krásně zbarvené pomazánky je snadná. Řepu najemno nastrouháme a promícháme s ostatními ingrediencemi. Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, dobře se hodí i k topinkám. Dozdobit lze různými bylinkami - petrželkou, bazalkou, rukolou či jarní cibulkou

Oblíbená jídla z červené řepy, jako např. gratinovaná červená řepa či salát z červené řepy, Nivy a ořechů, najdete v našem dalším článku. 

 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky