Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Červená řepa je zelenina, kterou lze zpracovat do mnoha pokrmů - od polévek, salátů, moučníků až k pomazánkám. Pokrmu dodá výraznou barvu a šťavnatost.
Pomazánka z červené řepy
Na pomazánku z červené řepy budeme potřebovat:
- červenou řepu - většinou se používá vařená nebo pečená řepa po vychlazení, ale v některých receptech je použita řepa syrová
- lučinu, tvaroh, zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, majonézu nebo jogurt
- na dochucení: sůl, pepř, citronovou šťávu či lahůdkové droždí
- některé recepty jsou doplněné: vajíčkem a hořčičí, celerem, česnekem, křenem či nasekanými vlašskými ořechy
Příprava pomazánky z červené řepy
Příprava této krásně zbarvené pomazánky je snadná. Řepu najemno nastrouháme a promícháme s ostatními ingrediencemi. Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, dobře se hodí i k topinkám. Dozdobit lze různými bylinkami - petrželkou, bazalkou, rukolou či jarní cibulkou.
Oblíbená jídla z červené řepy, jako např. gratinovaná červená řepa či salát z červené řepy, Nivy a ořechů, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat lahůdkové droždí Tebi. Rozhodně s ním nešetříme
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno. Nabízíme několik praktických nápadů
Komentáře