Čím namazat topinky. Někdo to rád pikantní! Toto jsou nejoblíbenější pomazánky
Pěkně do zlatova upečené a křupavé topinky, potřené česnekem, to je dobrota. A ještě když jsou namazané lahodnou pikantní pomazánkou. Taková topinka nám bude chutnat k snídani nebo k večeři. Na výběr máme mnoho oblíbených pomazánek z našeho receptáře.
Co dát na topinky
Topinky potíráme pomazánkami, jejichž základem bývá nejčastěji zelenina, sýry, vejce, luštěniny, uzeniny a maso. Při podávání je zdobíme strouhaným sýrem, jemně nakrájenou cibulkou, proužky kapie, plátky rajčat a další pěkně barevnou zeleninou.
Pikantní pomazánky
K dobře upečeným topinkám, na povrchu křupavým a uvnitř vláčným, důkladně potřeným česnekem, se velmi dobře hodí pikantní pomazánky. Výrazně ochucené zeleninové, bramborové a luštěninové směsi natíráme ještě teplé nebo po vychladnutí. Velkou oblibu si získaly ostré pomazánky typu "tatarák".
Další oblíbené pomazánky na topinky
Topinky dobře doplňují i méně obvyklé pomazánky. Na krabí pomazánku si koupíme krabí tyčinky - pomazánka s nimi bude rychle hotová, protože tyčinky nepotřebují tepelnou úpravu. Další varianty jsou pomazánka z paštiky nebo vajíčková pomazánka.
Na topinkách si můžeme pochutnávat velmi často, zvlášť pokud je pečeme pouze na sucho - dietně. Navíc na ně spotřebujeme tvrdý chléb a česnek prospěje našemu zdraví. S oblíbenou pomazánkou bude topinka ještě chutnější.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
7 nejoblíbenějších vajíčkových pomazánek. Osvědčená klasika i moderní odlehčená verze
Slavíte narozeniny? Máme pro vás 6 tipů na rychlé občerstvení ve stylu španělských tapas. Zvládnete je do 10 minut
Komentáře