Hotové práškové směsi na moučníky: Jak je můžeme vylepšit?
Výběr směsí na moučníky v prášku je docela velký a některé hospodyňky po nich rády sáhnou, a to nejen když mají málo času. Často je ocení také začátečníci, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, nebo ti, kteří hledají směs s konkrétní surovinou.
Mnoho směsí neobsahuje lepek, proto jsou důležité pro ty, kdo ho nekonzumují. Jiné jsou celozrnné nebo obohacené některými zajímavými surovinami. Koupená směs se občas může hodit a když ji ještě něčím doplníme nebo trochu "nastavíme", snadno připravíme další obměny, které chutnají pokaždé trochu jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit směs na moučníky v prášku
Nejjednodušší je moučník upéct přesně podle návodu, ale můžeme také trochu experimentovat. Výsledkem může být na pohled ještě lákavější, atraktivní moučník.
- Nejjednodušší úpravou je směs dochutit kořením - můžeme přidat např. mletou skořici, mletý muškátový oříšek nebo květ, případně anýz.
- O pěknou barvu se postará kurkuma.
- K dochucení se hodí nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra.
- Lze přidat trochu kávy (buď mleté nebo rozpustné) nebo nahrubo nastrouhanou čokoládu.
- Pokud k ochucení používáme kakao nebo karob, doplníme navíc trochu tekutiny.
- Těsto lze vylepšit přidáním nakrájených oříšků, rozinek (spařených nebo předem namočených) nebo kandovaného ovoce. V tom případě obvykle přidáme sníh z bílků nebo trochu tekutiny a prášku do pečiva. K odlehčení těsta lze také použit několik lžic rumu, který působí jako kypřidlo. 3–4 lžíce rumu odpovídají přibližně jednomu prášku do pečiva.
- Hotový moučník doplníme a ozdobíme krémem, náplní nebo polevou, případně čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
A jaký vybrat krém? Co třeba tento ze šlehačky a mascarpone podle názorného videa:
Komentáře