Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslo je živočišný produkt ze smetany sebrané z mléka, obsahující víc než 80 % mléčného tuku. Stejné množství tuku může obsahovat i náhražka másla - ta se však skládá nejen z mléčného, ale i z rostlinného tuku.

Už naše babičky věděly, že máslo je při pečení cukroví nejlepší. Je pravdou, že náhražek másla rozhodně tolik nebylo a máslo, sádlo nebo margarín byly jedinými tuky, které byly k dostání. Nyní je náhražek mnoho - tak proč je máslo stále nejlepší?

Proč je máslo při pečení cukroví nejlepší

Seznámíme vás se 4 tipy, proč volit právě máslo:

  1. Máslové cukroví má příjemnou vůni a jemně nasládlou mléčnou chuť.
  2. Těsto z másla má výbornou konzistenci - dobře se zpracovává a netrhá se.
  3. Upečené tvary jsou máslově voňavé, křehké a jemně lístkují.
  4. Máslové krémy mají smetanovou chuť a při vychlazení dokonale ztuhnou.

Zkuste si podle našeho videa připravit lehký máslový krém, který můžete libovolně dochutit a použít na plnění vánočního cukroví a jiných dobrot:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky