Proč je máslo při pečení cukroví nejlepší? 4 tipy, proč volit právě tradiční máslo
Máslo je živočišný produkt ze smetany sebrané z mléka, obsahující víc než 80 % mléčného tuku. Stejné množství tuku může obsahovat i náhražka másla - ta se však skládá nejen z mléčného, ale i z rostlinného tuku.
Už naše babičky věděly, že máslo je při pečení cukroví nejlepší. Je pravdou, že náhražek másla rozhodně tolik nebylo a máslo, sádlo nebo margarín byly jedinými tuky, které byly k dostání. Nyní je náhražek mnoho - tak proč je máslo stále nejlepší?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč je máslo při pečení cukroví nejlepší
Seznámíme vás se 4 tipy, proč volit právě máslo:
- Máslové cukroví má příjemnou vůni a jemně nasládlou mléčnou chuť.
- Těsto z másla má výbornou konzistenci - dobře se zpracovává a netrhá se.
- Upečené tvary jsou máslově voňavé, křehké a jemně lístkují.
- Máslové krémy mají smetanovou chuť a při vychlazení dokonale ztuhnou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zkuste si podle našeho videa připravit lehký máslový krém, který můžete libovolně dochutit a použít na plnění vánočního cukroví a jiných dobrot:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Péct cukroví z másla nebo levnějšího tuku? Rozdíly jsou znát!
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Naučte se bezchybný máslový krém: Rady, jak vánoční cukroví dovést k dokonalosti
Komentáře