Proč máslo při pečení cukroví nenahrazovat? Kvalitní máslo je pro pečení nejlepší
Tuk je v cukroví nositelem chuti - a o máslu to platí dvojnásobně. Mnoho hospodyněk připravuje cukroví z margarínu a rodině chutná, nicméně je to věc názoru. Nejlepší a nejkvalitnější cukroví by mělo obsahovat máslo.
Máslo se dá při pečení cukroví nahradit směsnými a rostlinnými tuky nebo jinými náhražkami. Pro kvalitní cukroví je nejvhodnější použít to pravé z kravského mléka s 82 % tuku, protože je chuťově nejlepší. Pozor při nákupech, pokud není na balení napsáno máslo, jde o směs tuků, i když jich také daný produkt obsahuje 82 %.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč máslo v cukroví nenahrazovat?
Protože máslo je máslo a kvalitní cukroví se peče výhradně z něj. Má příjemnou chuť a aroma, je mírně nasládlé, cukroví z něj je křehké a má jemnou texturu. Náhražky másla mají své nesporné výhody (například nižší cenu), na druhou stranu mají typický, mírně nepříjemný pachový ocásek.
Mohlo by vás zajímat
Máslo se dá sehnat i v akcích a uložit do mrazáku. Jeho zásoba se vyplatí, protože pro něj můžeme sáhnout nejen při pečení, ale vlastně kdykoliv je potřeba.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře