Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuk je v cukroví nositelem chuti - a o máslu to platí dvojnásobně. Mnoho hospodyněk připravuje cukroví z margarínu a rodině chutná, nicméně je to věc názoru. Nejlepší a nejkvalitnější cukroví by mělo obsahovat máslo.

Máslo se dá při pečení cukroví nahradit směsnými a rostlinnými tuky nebo jinými náhražkami. Pro kvalitní cukroví je nejvhodnější použít to pravé z kravského mléka s 82 % tuku, protože je chuťově nejlepší. Pozor při nákupech, pokud není na balení napsáno máslo, jde o směs tuků, i když jich také daný produkt obsahuje 82 %.

Proč máslo v cukroví nenahrazovat?

Protože máslo je máslo a kvalitní cukroví se peče výhradně z něj. Má příjemnou chuť a aroma, je mírně nasládlé, cukroví z něj je křehké a má jemnou texturu. Náhražky másla mají své nesporné výhody (například nižší cenu), na druhou stranu mají typický, mírně nepříjemný pachový ocásek.

Máslo se dá sehnat i v akcích a uložit do mrazáku. Jeho zásoba se vyplatí, protože pro něj můžeme sáhnout nejen při pečení, ale vlastně kdykoliv je potřeba.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky