Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční pečení cukroví je v plném proudu, a tak se pouštíme do přípravy různých těst. Mnohé recepty zmiňují jejich odležení v lednici, nejčastěji přes noc, avšak těsto v lednici vydrží i několik dní. Víte, jaký je jeho význam?

Překvapilo vás potřebné odležení těsta v lednici a nejraději byste se pustili do pečení ihned? Odležet většinou potřebují křehká těsta, ze kterých pečeme oblíbené linecké, rohlíčky a strojkové cukroví. Do druhého dne si také počkají tradiční perníčky. Naopak nenecháváme odležet těsta s kvasnicemi a kypřicím práškem

Proč se dává těsto do lednice

Aby se nám výsledné cukroví povedlo, odležení nepodceňujeme a necháme odležet v lednici minimálně 24 hodin. Pokud se časově k pečení následující den nedostaneme, těsto bez úhony vydrží i 4 dny, v mrazničce dokonce několik týdnů. A proč ho nechávat odležet

Doporučení: Těsto před odležením dobře zabalte do potravinářské fólie nebo uzavíratelného sáčku a vložte do nejchladnější části v lednici

Fantastické křehké rohlíčky si snadno upečete podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky