Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Narazili jste někdy v receptu na informaci, že by se měl do vody, ve které se vaří brambory, přidat kmín? Viděli jste to dělat známou, nebo to dokonce děláte sami, jelikož to dělala vaše maminka nebo babička, ale nevíte vlastně proč? Prozradíme vám to.

Brambory jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jedná se o jednu z nejčastějších příloh k hlavním chodům, jelikož chutnají jak pečené, vařené, šťouchané, ve formě kaše, noků či knedlíků. Brambory však mohou být i hlavní surovinou pokrmu a své využití mají i ve sladké kuchyni.

Proč se vaří brambory s kmínem

Brambory se vaří s kmínem z toho důvodu, že jsou pak chutnější. Kmín totiž neutralizuje pachuť solaninu, který se nachází zejména v zelených částech brambor, ve slupce, v klíčcích a kolem nich. Kmín ale také pozitivně působí na naše trávení, protože předchází nadýmání.

Bez studených vařených brambor by se neobešel štědrovečerní bramborový salát. Vánoce jsou v nedohlednu, vy byste si je ale přeci jenom chtěli něčím připomenout? Tak si připravte podle následujícího videoreceptu výtečnou pomazánku, která se bramborovým salátem inspiruje.

Komentáře

Další tipy a triky