Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový prášek má mnoho možností využití: Hodí se do moučníků i k mytí oken
Zdroj: Pixabay, kaboompics

Základem pudinkového prášku je škrob, barviva a aromata. Kvalitní pudink obsahuje škrob kukuřičný, který je přirozeně bezlepkový. Výhodou pudinkového prášku je jeho univerzálnost, skladnost a jednoduchá příprava.

Pudink je lehký škrobový dezert, který se připravuje do skleničky a doplňuje šlehačkou, zmrzlinou a ovocem, nebo slouží jako svačinka pro děti. Suchý pudinkový prášek má však kromě toho i jiné možnosti využití a to nejen v kuchyni. 

K čemu lze použít pudinkový prášek

Někdy pudink může nahradit kukuřičný nebo bramborový škrob:

Jak využít pudink při úklidu

Pudinkovým práškem nahradíme mycí prostředek při mytí oken a zrcadel - sáček světlého pudinku rozpustíme v kbelíku vody a roztokem umyjeme skla. Po zaschnutí přeleštíme čistým hadříkem.

Pudinkovým práškem zahustíme šťavnaté ovoce, které by při pečení pustilo příliš tekutiny a rozmočilo těsto - podívejte se pro inspiraci na naše video:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář