Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.

Granola vznikla dokonalým spojením ovesných vloček, různých ořechů, ovoce a medu. Je krásně křupavá a opravdu si na ni pochutnáte. Přidat ji můžete do oblíbeného jogurtu či kaše nebo si ji vychutnat jen tak, s mlékem. 

Jak připravit křupavou granolu

Opravdu velmi snadno. Na přípravu budete potřebovat ovesné vločky, banán, ořechy, kokos, skořici, sůl, med nebo javorový sirup

  1. Připravený banán si oloupejte, nakrájejte na menší kousky a pomocí vidličky rozmačkejte.
  2. Připravte si pánev, na které dozlatova opečte ovesné vločky, kokos a nasekané ořechy.
  3. K připravené směsi přisypte trochu soli a skořici
  4. Nakonec ke směsi přidejte rozmačkaný banán.
  5. Pro sladší chuť můžete přidat jakýkoliv sirup nebo med.
  6. Granolu důkladně promíchejte a nechte smažit, dokud nedosáhnete krásně křupavých zlatavých kousků.
  7. Granolu sundejte z plotny a můžete ihned servírovat.
  8. Můžete ji podávat jako snídaňovou misku s jogurtem a ovocem nebo třeba s jablečným crumblem

Podívejte se na kompletní znění receptu na křupavou granolu.

Granolu můžete připravit na mnoho způsobů, milovníci čokolády mohou přidat kakao či vysokoprocentní čokoládu, a určitě si přijdou na své. Vyzkoušejte také naše další tipy na zdravou a rychlou snídani

Podělte se s námi o váš oblíbený recept nebo tip, co všechno přidáváte do domácí granoly. Za inspiraci od vás budeme velmi rádi. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky