Rychlá jahodová roláda z piškotů chutná báječně. Videonávod poradí, jak na to
Kdo by nemiloval sladké a krásně zbarvené jahody? Ukážeme vám jednoduchý a velmi rychlý recept na chutnou jahodovou roládu z cukrářských piškotů, po které se jen zapráší.
Sezóna oblíbených krásně červených sladkých jahod je v plném proudu a proto jsme si pro vás připravili jednoduchý, ale opravdu velmi chutný recept na jahodovou roládu z cukrářských piškotů. Příprava je velmi snadná a její šťavnatá chuť vás nejen příjemně osvěží, ale také potěší vaše smyslové buňky. Tak s chutí do toho.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jahodová roláda z piškotů
Na přípravu rolády budete potřebovat smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, jahody, cukrářské piškoty a mléko.
- Nejprve šlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem, dokud nevznikne šlehačkový krém.
- Čerstvé jahody nakrájejte na velmi tenké plátky.
- Jako podklad pod roládu použijte pečicí papír a vrstvu potravinářské fólie.
- Začněte vrstvit: Nejprve plátky jahod a potom cukrářské piškoty, které nejdříve namočíte v mléce.
- Piškoty pokládejte těsně vedle sebe.
- Do rolády můžete přidat i jahodovou marmeládu, kterou potřete piškoty.
- Navrch přidejte šlehačkový krém a pár jahod.
- Roládu opatrně srolujte a dejte přes noc vychladit.
- Roláda nejlépe chutná právě podaná z lednice.
Podívejte se na kompletní znění receptu na rychlou jahodovou roládu z piškotů.
Pokud vám ještě zbylo pár čerstvých plodů a jste opravdoví milovníci jahod, můžete vyzkoušet úžasný recept na italský dezert, panna cottu s jahodami. Po důkladném odležení si vás určitě získá svou jemnou chutí.
Napište nám do komentáře pod článek, jak vám jahodová roláda chutnala. Za vaše komentáře budeme rádi.
Komentáře