Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdo by nemiloval sladké a krásně zbarvené jahody? Ukážeme vám jednoduchý a velmi rychlý recept na chutnou jahodovou roládu z cukrářských piškotů, po které se jen zapráší.

Sezóna oblíbených krásně červených sladkých jahod je v plném proudu a proto jsme si pro vás připravili jednoduchý, ale opravdu velmi chutný recept na jahodovou roládu z cukrářských piškotů. Příprava je velmi snadná a její šťavnatá chuť vás nejen příjemně osvěží, ale také potěší vaše smyslové buňky. Tak s chutí do toho.

Jahodová roláda z piškotů

Na přípravu rolády budete potřebovat smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, jahody, cukrářské piškoty a mléko.

  1. Nejprve šlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem, dokud nevznikne šlehačkový krém.
  2. Čerstvé jahody nakrájejte na velmi tenké plátky.
  3. Jako podklad pod roládu použijte pečicí papír a vrstvu potravinářské fólie.
  4. Začněte vrstvit: Nejprve plátky jahod a potom cukrářské piškoty, které nejdříve namočíte v mléce.
  5. Piškoty pokládejte těsně vedle sebe
  6. Do rolády můžete přidat i jahodovou marmeládu, kterou potřete piškoty.
  7. Navrch přidejte šlehačkový krém a pár jahod.
  8. Roládu opatrně srolujte a dejte přes noc vychladit.
  9. Roláda nejlépe chutná právě podaná z lednice

Podívejte se na kompletní znění receptu na rychlou jahodovou roládu z piškotů

Pokud vám ještě zbylo pár čerstvých plodů a jste opravdoví milovníci jahod, můžete vyzkoušet úžasný recept na italský dezertpanna cottu s jahodami. Po důkladném odležení si vás určitě získá svou jemnou chutí

Napište nám do komentáře pod článek, jak vám jahodová roláda chutnala. Za vaše komentáře budeme rádi. 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli