Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkou tečkou nazýváme jídlo, které vhodně doplní případné prázdné místo v žaludku po obědě či večeři. Skořicoví šneci mohou být jak zmiňovanou sladkou tečkou, tak i malou odpolední svačinou.

Základem skořicových šneků je kynuté těsto, které si můžete buď připravit sami, nebo použít kupované. Těsto se po vyválení potře skořicovou směsí, smotá, nakrájí a upeče. Potom už zbývá jen poleva a sladké potěšení je na světě.

Jak připravit skořicové šneky

Postup je snadný a přesný výčet surovin i jejich množství je uvedeno zde:

  1. Do misky dáme třtinový cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme.
  2. Kynuté těsto rozválíme na obdélník, který potřeme připravenou směsí cukru a skořice.
  3. Těsto srolujeme a nakrájíme na silnější kolečka, která vyskládáme do pekáčku a necháme dokynout.
  4. Po upečení můžeme šneky potřít po celé ploše polevou.

Skořicoví šneci jsou výborní ke kávě, k čaji, ke knize či k televizi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky