Skořicoví šneci podle videonávodu: Chutnají skvěle a nestojí mnoho námahy
Sladkou tečkou nazýváme jídlo, které vhodně doplní případné prázdné místo v žaludku po obědě či večeři. Skořicoví šneci mohou být jak zmiňovanou sladkou tečkou, tak i malou odpolední svačinou.
Základem skořicových šneků je kynuté těsto, které si můžete buď připravit sami, nebo použít kupované. Těsto se po vyválení potře skořicovou směsí, smotá, nakrájí a upeče. Potom už zbývá jen poleva a sladké potěšení je na světě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit skořicové šneky
Postup je snadný a přesný výčet surovin i jejich množství je uvedeno zde:
- Do misky dáme třtinový cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme.
- Kynuté těsto rozválíme na obdélník, který potřeme připravenou směsí cukru a skořice.
- Těsto srolujeme a nakrájíme na silnější kolečka, která vyskládáme do pekáčku a necháme dokynout.
- Po upečení můžeme šneky potřít po celé ploše polevou.
Skořicoví šneci jsou výborní ke kávě, k čaji, ke knize či k televizi.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak udělat sladkokyselé zelí? Dušené zelí je fantastickou přílohou k pečenému masu
Komentáře