Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat smaženou zmrzlinu? Příprava je sice zdlouhavá, ale určitě stojí za to
Zdroj: Lucie Dosoudilová

S tím, jak rostou teploty na teploměru v letních měsících, se zvyšuje konzumace zmrzliny. Zkuste si tu svou oblíbenou připravit trochu netradičně. Obalte ji a osmažte. Při její přípravě sice v kuchyni strávíte trochu času, nebudete ale litovat.

Točená, kopečková, nanuk na dřívku; vanilková, čokoládová, ovocná - zmrzlina má mnoho podob. A znáte tu smaženou? Zmrzlinu při smažení chrání před teplem chutný obal, takže se nerozteče, a můžete ji podávat s omáčkou z vašeho oblíbeného ovoce.

Jak udělat smaženou zmrzlinu

Smaženou zmrzlinu můžete udělat ze smetanové zmrzliny s jakoukoliv příchutí. Nejvhodnější je však příchuť vanilková nebo čokoládová. Lze ji koupit v obchodě nebo si udělat zmrzlinu domácí.

  • Zmrzlinu za pomocí lžíce vytvarujte do větších koulí. Položte je na tác vyložený pečicím papírem a dejte minimálně na 2 hodiny do mrazáku.
  • Aby zmrzlina při smažení nevytekla, je nutné ji do něčeho zabalit. Můžete si buď upéct tenký plát z piškotového těsta nebo využít toustový chléb, kterému je potřeba odkrojit kůrky.
  • Dostatečně zmražené zmrzlinové koule po jedné vyndejte z mrazáku a zabalte do piškotového těsta nebo toustového chleba. Aby koule byly opravdu koule, můžete si pomoci tím, že zmrzlinu v těstě zabalíte do potravinářské fólie, kterou pořádně utáhnete. Hotovou kouli ihned vraťte zpátky do mrazáku.
  • Zatímco se zmrzlina znovu mrazí, připravte si suroviny, ve kterých budete koule obalovat. Do jedné misky rozklepněte vajíčko a pořádně ho rozšlehejte. Do druhé misky přidejte rozdrcené kukuřičné lupínky, namleté oříšky a špetku mleté skořice.
  • Koule obalujte nejprve ve vajíčku, poté v lupínkové směsi, a to celkem dvakrát. Obalené koule dejte opět do mrazáku, a to minimálně na jednu hodinu. Ke smažené zmrzlině se výborně hodí malinové pyré, které si můžete v mezičase připravit.
  • Do hrnce nalijte dostatečné množství oleje na smažení a počkejte, než bude olej rozehřátý. Koule po jedné smažte dozlatova zhruba minutu. Ihned po smažení kouli zalijte ovocnou omáčkou a podávejte, dokud je zmrzlina uvnitř ještě tuhá.

Smaženou zmrzlinu můžete také před podáváním polít čokoládovou polevou, kterou připravíte podle následujícího videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky