Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.

Příprava čedarových krekrů ve tvaru rybiček nezabere příliš času, jsou hotové už asi za půl hodiny. Pokud je ve vaší ledničce sýr čedar a další potřebné suroviny, můžete se do toho hned pustit. Než stačíte vybrat film nebo četbu, budou rybičky hotové.

Návod na sýrové rybičky

Troubu necháme rozehřát na 180 °C a pustíme se do přípravy těsta.

  1. Do mixéru vsypeme nastrouhaný čedar a rozmixujeme ho najemno.
  2. Přidáme hrnek hladké moukylžičku soli, mletou papriku, jedlou sodu, granulovanou cibuli a vše rozmixujeme.
  3. Poté přilijeme 5 lžic vody, vložíme kousek másla a znovu rozmixujeme.
  4. Těsto vyndáme, zpracujeme rukama a rozválíme.
  5. Poté vykrajujeme rybičky nebo jiné tvary, které položíme na plech a pečeme zhruba 15 minut při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť a příjemnou zábavu u večerní relaxace.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky