Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem
Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.
Příprava čedarových krekrů ve tvaru rybiček nezabere příliš času, jsou hotové už asi za půl hodiny. Pokud je ve vaší ledničce sýr čedar a další potřebné suroviny, můžete se do toho hned pustit. Než stačíte vybrat film nebo četbu, budou rybičky hotové.
Návod na sýrové rybičky
Troubu necháme rozehřát na 180 °C a pustíme se do přípravy těsta.
- Do mixéru vsypeme nastrouhaný čedar a rozmixujeme ho najemno.
- Přidáme hrnek hladké mouky, lžičku soli, mletou papriku, jedlou sodu, granulovanou cibuli a vše rozmixujeme.
- Poté přilijeme 5 lžic vody, vložíme kousek másla a znovu rozmixujeme.
- Těsto vyndáme, zpracujeme rukama a rozválíme.
- Poté vykrajujeme rybičky nebo jiné tvary, které položíme na plech a pečeme zhruba 15 minut při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť a příjemnou zábavu u večerní relaxace.
Komentáře