Těsto s kvasnicemi nemusí vždy kynout, přesto z něj vykouzlíte báječné záviny i koláče
To, že těsto s kvasnicemi musí řádně nakynout, ví a zná každá hospodyňka. Ovšem je tu ještě jedna kategorie moučníků, které sice obsahují droždí, ale kynout se nenechávají. S těsty se krásně pracuje, jen se musí dát péct bez zbytečného otálení, a pokud jste to ještě nezkoušeli, výsledek nejspíš bohatě předčí vaše očekávání.
Jak péct z nekynutého těsta
Když pečete z kynutého těsta, tak víte, že po zadělání máte dostatek času na přípravu náplní. U nekynutého těsta s droždím je tomu jinak, vše musíte mít připraveno dopředu, abyste čas před pečením zbytečně neprodlužovali.
- Připravte si kvásek jako obvykle a po vzejití ho zpracujete do těsta s dalšími surovinami podle konkrétního receptu. Čerstvé droždí je vhodnější než sušené, ale pokud sušené použijete, smíchejte je s dalšími surovinami rovnou.
- Dobře vypracujte těsto a jen pokud se vám lepí na ruce, nechte ho chvilku "ztuhnout" v lednici (cca 10–15 minut).
- S těstem pracujte rychle, zbytečně neotálejte a vytvořte tvary podle svých představ. Inspirovat se můžete recepty z našeho receptáře. Okraje těsta potřete rozšlehaným vajíčkem.
- Připravené tvary na plechu vložte co nejdříve do trouby a upečte dozlatova.
- Pečivo je trvanlivé, vydrží dlouho vláčné a chutné, nedrolí se. Můžete ho v případě potřeby jednoduše zmrazit, vždy však co nejdříve po upečení a vychladnutí.
Podle následujícího receptu si upečete báječné koláčky. Náplně zvolte podle vlastních preferencí.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře