Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu je původem italský dezert, ve kterém jsou piškoty nasáklé aromatickou kávou a likérem, a vše je doplněné krémem z mascarpone a šlehačky. Během přípravy této dobroty můžeme udělat chyby, které snadno změní výslednou chuť.

Tiramisu je skvělý nepečený dezert, který si mnoho z nás velmi oblíbilo. Na přípravu je velmi jednoduchý, postačí nám několik málo surovin. Ovšem i tento dezert může skrývat jistá úskalí. Poradíme, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat. 

Časté chyby při přípravě tiramisu

I u takto jednoduchého nepečeného dezertu můžeme udělat několik zásadních chyb, které mohou zkazit výsledný dojem. 

  1. Piškoty raději kávou vydatně potíráme místo namáčení. S namočenými piškoty se hůře manipuluje, mohou se rozpadat a také výsledný dezert je až příliš kávový.
  2. Cokoli budeme míchat s mascarpone, necháme před přípravou venku při pokojové teplotě. Jakmile do krému s mascarpone přidáme něco studeného z lednice, mléčný tuk zatuhne a oddělí se od zbytku krému v podobě malých hrudek.
  3. Povrch tiramisu sypeme holandským kakaem vždy přes sítko, jinak by se mohlo stát, že dezert posypeme nerovnoměrně a spadnou na něj velké hrudky, které způsobí hořkou chuť.
  4. Dáváte do tiramisu sníh? Jakmile vyšleháme bílky příliš, začne být sníh tuhý a hůře se spojí se zbytkem krému. To znamená, že v něm bude hrudkovatět a tyto nevzhledné hrudky nepůjdou více rozmíchat.

Pojďte si podle videoreceptu krok za krokem připravit lahodné italské mascarpone zdobené kakaem. Dezert je za chvíli hotový a chutná dokonale. Dobrou chuť.

 

Další tipy a triky