Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na česnekové pomazánky: Patří k nejoblíbenějším a hodí se na jednohubky
Zdroj: Toprecepty

Tradičním pohoštěním pro návštěvy jsou chlebíčky nebo očka s různými pomazánkami. Pokud jsou lehce pikantní a s výraznou chutí, obvykle mizí nejrychleji. Každý rád ochutná, zvlášť pokud nezapomeneme na lákavé a barevné zdobení.

Pikantní pomazánky obvykle mažeme na nakrájené plátky rohlíků nebo baget, můžeme použít i celozrnné pečivo. Po namazání začínáme se zdobením. Stačí plátek sterilované okurky nebo kapie, kousek rajčete, půlka vlašského ořechu a snítka zelené petrželky. Rohlíky můžeme krájet šikmo a po ozdobení je propíchnout párátkem

1. místo

Česnekové pomazánky chutnají pokaždé dobře, nicméně platí pro ně pravidlo, že ty nejjednodušší jsou obvykle nejchutnější. Do této pomazánky budete potřebovat pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, trochu strouhaného tvrdého sýra, hořčici, mletý pepř a samozřejmě rozmačkaný česnek.

2. místo

Výborná je kombinace taveného sýru, pomazánkového másla a malého množství majonézy. Můžeme vyšlehat elektrickým přístrojem. Pro barvu lze přidat trochu kečupu nebo rajského protlaku. Vhodný je také strouhaný tvrdý sýr (obvykle Eidam). Po jeho přidání už pomazánku jen zamícháme vidličkou.  

3. místo

Stačí nastrouhat Eidam, přidat rozmačkaný česnek, trochu jogurtu a majonézy. Pokud chceme pomazánku trochu vylepšit nebo doplnit něčím barevným a chuťově zajímavým, použijeme např. sterilovanou kukuřici z plechovky a vmícháme ji do pomazánky.

4. místo

Do česnekových pomazánek se hodí různé tvrdé sýry a použít můžeme i jemně nastrouhanou Nivu. Promícháme ji s rozmačkaným česnekem a majonézou. Mažeme na oblíbené pečivo a během chviličky máme hotovo.  
Kromě sýrů (tvrdých i tavených) se do česnekových pomazánek výborně hodí majonéza, zakysaná smetana nebo bílý jogurt (smetanový jogurt je skvělý, ale nízkotučný příliš vhodný není). Tuto pomazánku ještě vylepšíme brusinkovým kompotem.

6. místo

Pro změnu můžeme jako základ použít tvaroh a k němu přidat tavený sýr, majolku, trochu strouhaného sýra a samozřejmě česnek. Promíchanou pomazánku necháme před podáváním asi půl hodiny odpočinout v lednici, bude pak ještě lepší.

7. místo

Základem další pomazánky je sice opět pomazánkové máslo a majonéza, ale tentokrát přidáme olomoucké tvarůžky. Na zředění pomazánky použijeme buď trochu mléka nebo piva. Pomazánku lze dochutit mletým pepřem nebo mletou paprikou (koření). 

Na závěr pro vás máme videorecept, který vám jednu výbornou česnekovou pomazánku předvede. Aby byly vaše jednohubky ještě lákavější, krásně je ozdobte. Použít můžete měsíčky mandarinek, olivy, hrozny, vlašské ořechy nebo plátky klobásy.

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky