Čokoláda patří k nejoblíbenějším cukrovinkám, které lidstvo zná. A není se čemu divit, toto sladké pokušení rozplývající se na jazyku nám během chvilky dokáže zlepšit náladu i zahnat stres. Vyzkoušejte rovnou celý čokoládový plech v podobě lahodného moučníku.
Jistě jen těžko znáte někoho, kdo by nemiloval čokoládu. Byla by škoda tuto božskou surovinu nepřidat do moučníků, které jsou nejen krásné na pohled, ale především chuťově skvělé. V kombinaci s čerstvým ovocem, nebo domácí šlehačkou, se jen rozplývají na jazyku. Máme pro vás hned 7 výtečných receptů podle našich čtenářů, které se hodí na běžné mlsání i sváteční chvíle.
Čokoládový dort potěší každého oslavence. Pokud navíc přidáme černé pivo, nadšení budou i pánové. Kakaový korpus je krásně vláčný právě díky pivu a zakysané smetaně. Po upečení potřeme dort čokoládovým krémem, který jsme připravili svařením smetany, másla a hořké čokolády. Ozdobíme podle naší fantazie.
Tento moučník můžeme upéct v dortové formě, nebo i na menším plechu. Má plnou čokoládovou chuť a voní rumem. Nejdříve připravíme kakaový korpus, který v troubě upečeme. Jablka nastrouháme nahrubo a povaříme. Rozmixováním a přidáním másla a čokolády připravíme lahodný krém, který naneseme na korpus. Celý moučník ještě polijeme čokoládovou polevou.
Vyzkoušejte tradiční závin tentokrát s výbornou čokoládou. Nejdříve připravíme těsto, které necháme odležet v lednici. Náplň připravíme smícháním čokolády, kakaa a oříšků. Důležité je přidat sníh z bílků. Těsto rozválíme na plát, naneseme náplň a zavineme. Pečeme přibližně 30-35 minut.
Velmi oblíbený americký moučník je jednoduchý a lahodný. Na povrchu je křupavý, uvnitř vláčný. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme vejce s cukrem a na závěr mouku s kypřicím práškem. Formu vyložíme pečicím papírem a pečeme přibližně 25 minut.
Ještě jste nezkoušeli péct moučníky s kefírem? To je velká chyba, protože jsou neuvěřitelně vláčné a šťavnaté. Na tento čokoládový recept připravíme jednoduché těsto s kakaem, které do 20 minut upečeme. Celé gró je výborná poleva z kysané smetany a hořké čokolády. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Možná vypadají jako "Míša řezy", ale není tomu tak. Základ tvoří hrníčkový kakaový korpus, který na plechu upečeme. Dále umícháme tvarohový krém s pudinkem, který navrstvíme na korpus. Ve vodní lázni připravíme čokoládovou ganache z čokolády na vaření, smetany a másla. Je to poloměkká poleva, která se skvěle krájí.
Muffiny jsou velmi oblíbené malé dortíky v papírových košíčcích. Na přípravu jsou jednoduché, protože je připravíme hrníčkovým receptem. Jsou nadýchané a po zakousnutí nás čeká čokoládové překvapení. Výborně se hodí také jako moučník na výlet. Do těsta přidáme nasekanou hořkou čokoládu a směs nalijeme do papírových košíčků, nebo formy na muffiny. Upečené jsou do 25 minut.
Na závěr pro vás máme poslední recept, který zde rozhodně nesmí chybět. Jsou to vynikající Míša řezy s nadýchaným kakaovým korpusem, tvarohovou náplní a silnou vrstvou křupavé čokoládové polevy. Připravte si podle našeho video-návodu tyto řezy třeba k nedělní kávě, zaručeně si pochutnáte.
Komentáře