Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 hruškových moučníků: Vyberte si šťavnaté podzimní koláče, buchty nebo zákusky
Zdroj: Toprecepty

K sezóně hrušek patří také výborné hruškové moučníky. Vybrali jsme pro vás sedm oblíbených receptů na koláče, řezy i buchty ve kterých se na hruškách rozhodně nešetřilo. Který z nich ochutnáte?

Kromě moučníků můžeme z podzimních hrušek připravit výborný kompot, povidla, usušit je či moštovat. Padané a méně kvalitní hrušky někteří dokonce nechávají vypálit. Naopak zimní odrůdy hrušek nám při správném skladování vydrží a necháme si je pro postupné využití.

  1. Kropenaté řezy
  2. Citronový koláč s hruškami
  3. Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
  4. Maminčin falešný hruščák
  5. Křehký koláč s mákem a hruškami
  6. Maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami
  7. Honzíkovy "motánky" se skořicí, ořechy a hruškami

1. místo

 

Nádherné hruškové řezy z piškotového těsta a pudinkovo-hruškové náplně překryté pořádnou šlehačkovo-čokoládovou vrstvou budou nejen ozdobou stolu, ale také velkým lákadlem pro všechny přítomné. Pokud vydržíte a necháte řezy odpočinout do druhého dne, pak bude jejich chuť ještě lepší.

2. místo

 

Tento rychlý citrónový koláč má jednoduchou přípravu a navíc šťavnatou a jemnou chuť. Připravené hrníčkové těsto rozdělíme na poloviny, na plech vylijeme první polovinu, poklademe tenkými plátky hrušek a přelijeme zbytkem těsta. Upečený a vychladlý koláč ještě můžeme dozdobit polevou.

 

Výborné řezy z listového těsta a pošírovaných hrušek, žloutkového krému a křupavých kousků vlašských ořechů připravíte podle podrobného návodu. Řezy můžeme podávat ještě horké, s kopečkem zmrzliny, nebo zchladlé, kdy je lze dozdobit na talíři šlehačkou.

4. místo

 

Ze sklizených hrušek uvaříme hrušková povidla, kterými potřeme kynuté těsto na tento skvělý koláč, posypeme drobenkou a můžeme se těšit na voňavou a neodolatelnou dobrotu. Od hruškových frgálů, které se připravují ze sušených hrušek, ho jen těžko rozeznáte.

5. místo

 

Výtečný koláč s parádní vrstvou makové náplně, na kterou rozložíme plátky hrušek, je dalším neodolatelným podzimním moučníkem, který nadchne zejména milovníky máku. Kombinace hrušek a máku je totiž naprosto famózní.  

 

Originální recept na bábovku, ve které se snoubí chuť máku, sušených brusinek a šťavnaté kousky hrušek, určitě stojí za vyzkoušení. Na bábovce si určitě pochutnáte a navíc vám krásně provoní domov.

 

Oblíbené skořicové šneky ozvláštníme plátky hrušek, díky kterým budou šneci šťavnatí. Navíc do náplně přidáme nahrubo nasekané ořechy, které se ke skořici a hruškám skvěle hodí. Po upečení ještě šneky potřeme rozpuštěným máslem s rumem pro tu nejlepší vůni.

Přemýšlíte, co ještě s velkou úrodou hrušek? Připravit z nich můžete skvělá hrušková povidla podle následujícího video-receptu. Výborně se hodí na koláče a frgály.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky