Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 rychlých moučníků: S těmito recepty zaboduje každý začátečník
Zdroj: Toprecepty, koláž Toprecepty

Ať už připravujeme něco dobrého pro návštěvu nebo jednoduchý moučník na výlet či na chalupu, pokaždé se může hodit některý z těchto receptů. Když máme nedostatek času, stačí jeden z nich vybrat a báječné pohoštění je za chvilku hotové.

Vybrané moučníky nejsou náročné na použité suroviny, navíc některé z receptů jsou hrnkové, proto k jejich přípravě nepotřebujeme ani váhu. Rodina bude nadšená z rychlého perníku, který je prostě nepřekonatelnou jedničkou, nebo z bublaniny, do které využijeme sezónní ovoce. Jakmile začnou narůstat cukety, na řadu přijde cuketový perník, a pokud si potrpíme na tvarohové dobroty, pak úspěch tvarohové buchty s povidlím nebo retro moučníku Himálaje je zaručený. 

1. místo

Jednoduchý a rychlý moučník obsahuje povidla a vlašské ořechy, to vše ho naprosto dokonale provoní a zvláční. Před podáváním stačí perník posypat moučkovým cukrem a můžeme začít servírovat. Recept je hrnečkový a perník je úžasně nadýchaný. Kdo chce, může ho ještě rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Úžasně rychlé buchty, to je přesně to, co hledáme. Základní lité těsto je doplněné lahodnou tvarohovou náplní a několika lžícemi švestkových povidel. Práce s touto buchtou není mnoho, přitom svou chutí může konkurovat proslulým hanáckým koláčům. Povrch stačí jednoduše pocukrovat.

3. místo

Bublanina - to je naprostá klasika našeho venkova. Od léta do podzimu ji připravujeme s různými druhy ovoce, pokaždé bude chutnat trochu jinak, ale vždy báječně. V zimě využijeme ovoce mražené nebo kompotované, zvlášť chutné jsou švestky, třešně a meruňky.

4. místo

Afrika řezy jsou příjemně šťavnaté a vláčné, těsto obsahuje nastrouhanou mrkev a rozmačkaný banán. Povrch řezů je potřený tvarohovým krémem, chuť moučníku je jemná a svěží. Ořechy jsou nahoře jako posypka, ale patří i do těsta. Moučník nejen chutná, ale i vypadá opravdu luxusně.

5. místo

Buchtu Himálaje zná asi každý, nebo alespoň ti dříve narození. Jemné kakaové těsto, nakypřené práškem do pečiva, je doplněné vrstvou tvarohové náplně. Recept je hrnkový, takže váhu k jeho přípravě nepotřebujeme. Moučník je po upečení vláčný a chutný, hodí se i na svačinu nebo k snídani

6. místo

Milovníci máku jistě ocení další recept na luxusní a rychlý makovník. Moučník je vynikající a příjemně kyprý, není suchý, na odměření surovin stačí hrníček. Po upečení dobrotu lehce posypeme práškovým cukrem a můžeme chystat na talířky pro návštěvu. Po makovníku se jistě za chvilku zapráší.

7. místo

Cuketový perník pečeme hlavně v sezóně této oblíbené zeleniny, ale pokud na něj dostanete chuť kdykoliv jindy, není problém si cuketu koupit. Perník je nadýchaný a vláčný. Stačí na něj jen několik surovin a na jejich odměření hrnek. Suroviny na perník jsou navíc levné, což se také hodí.

Na závěr se podívejte na videorecept, který vám předvede postup, jak připravit hrnečkový nadýchaný perník. Dobrota je potřená marmeládou a politá čokoládou. Chutná přesně jako moučníky, které nám pekly kdysi naše babičky k nedělní snídani. Můžete vyzkoušet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky