7 vláčných a nadýchaných mrkvových moučníků. Upečte si skvělé mrkvové řezy, perník nebo koláčky
Není žádným překvapením, že zeleninu lze použít do lahodných moučníků, ale přesto na to někdy zapomínáme. Vyberte si některý z našich nejoblíbenějších receptů s mrkví a pusťte se do něj - určitě si pochutnáte.
Mrkev se přidává do těsta moučníků najemno nastrouhaná. Zajišťuje vláčnost, nadýchanost a dává moučníkům lehce oranžovou barvu. Navíc obsahuje mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek. Ceníme si vlákniny, karotenů a antioxidantů.
- Řez linecký s mrkví a tvarohem
- Vynikající mrkvové řezy
- Mrkvové minikoláčky s povidly
- Mrkváče
- Afrika řezy
- Mrkvový koláč s ořechy a skořicí - šťavnatý
- Mrkvový perník s povidly
1. místo
Tento linecký řez je provoněný citronovou kůrou a ozvláštněný najemno nastrouhanou mrkví v těstě. Řezy plněné tvarohovou náplní jsou tak díky mrkvi krásně vybarvené a vláčné.
2. místo
Další mrkvové řezy jsou připravené s pořádnou dávkou mrkve a s celozrnnou moukou. Příjemně z nich voní kokos. Po upečení jim už k dokonalosti chybí jen dozdobit krémem z uvařeného vanilkového pudinku a zakysané smetany.
3. místo
Na tyto malinké mrkvové koláčky připravíme nelepivé těsto s nastrouhanou mrkví a kypřícím práškem do perníku. Koláčky zdobíme náplní podle chuti, v tomto případě je použitá povidlová náplň s vanilkou a skořicí.
4. místo
Oblíbené mrkvové taštičky jsou plněné povidlím nebo oblíbenou marmeládou. Jednoduché těsto dobře propracujeme a necháme odpočinout, poté plníme náplní a pečeme do zlatohnědé barvy. Ještě teplé mrkváče nakonec posypeme cukrem.
5. místo
Šťavnaté a vláčné řezy, při jejichž přípravě nejprve upečeme těsto s banánem, mrkví a strouhanými ořechy, po vychladnutí potřeme vanilkovo-tvarohovým krémem a posypeme nastrouhanými ořechy.
6. místo
Jednoduchý mrkvový koláč s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy je jemný, vláčný, rychle připravený a hlavně skvěle chutná.
7. místo
Pro milovníky perníků je lákavý tento klasický litý perník, který má navíc v těstě zapracovanou strouhanou mrkev. A pro ještě lepší chuťový zážitek ho po upečení potřeme povidly, případně dozdobíme čokoládou či šlehačkou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře